Reuters: Armata rusă afirmă că a preluat controlul asupra unei noi localităţi în estul Ucrainei

F.D.
Internaţional / 5 mai

Reuters: Armata rusă afirmă că a preluat controlul asupra unei noi localităţi în estul Ucrainei

Armata rusă a afirmat duminică că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, Oceretino, nou semn al presiunii forţelor Moscovei asupra armatei ucrainene, relatează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că soldaţii săi "au eliberat în întregime" această localitate din regiunea Doneţk, situată la nord-vest de Avdiivka, oraş căzut în mâinile ruşilor în februarie.

Satul, care se află la nord-vest de fostul bastion ucrainean Avdiivka, avea o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori înainte de război.

În ultimele luni, Moscova revendică cu regularitate preluarea sub control a unor mici localităţi din zonă. Joi, armata sa afirmase că a ocupat Berdîci, tot lângă Avdiivka.

Armata ucraineană este în defensivă după eşecul contraofensivei sale din vara trecută.

Rusia are iniţiativa în faţa unui adversar care reuşeşte cu greu să recruteze noi soldaţi şi se confruntă cu o lentoare a ajutorului occidental.

Reluarea asistenţei militare americane, după validarea la sfârşitul lunii aprilie a unui plan de 61 miliarde de dolari ca ajutor Kievului, ar urma să permită Ucrainei să-şi consolideze forţele şi să încerce să stabilizeze frontul, în special în est, în zonele Ceasiv Iar şi Avdiivka.

Kievul este de altfel în dificultate întrucât îi lipsesc şi mijloace de apărare antiaeriană, ceea ce a permis ruşilor să bombardeze infrastructuri esenţiale, în special reţeaua electrică şi căile feroviare.

Comandantul şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a recunoscut recent că situaţia pe front s-a "deteriorat".

Ucraina se teme că Rusia ar putea lansa o ofensivă şi mai puternică în săptămânile următoare, notează AFP.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tocmai acum Trolache când războiul e pe sfârșite, te pregăteai și tu să mergi pe frontul mujic.

    Dar ce să vezi? Comisia medicală de incorporare te-a declarat inapt :)) 

    Păcat, și ce viteaz ai fi fost în lupta antimujica.

    Așa că tu și prietenul intim al lui Putler o să rămâneți să vă jucați în fața blocului "Țară, Țară, vrem ostași. Pe cine?" Pe Trolache :))  

    Pierderile umane al Ucrainei in acest razboi este de ordinul milioanelor

    si pierd in fata Rusiei, afirma Rajmund Andrzejczak fostul sef al statului 

    major al armatei poloneze.Kievul nu are forta financiara,umana si nici

    techica militara sa castige in fata rusilor. 

    1. niste naivi pe aici spera sa piarda Ucraina, si sa castige rusii. problema-i ca dc chiar pierde Ucraina, care da, a pierdut teren si oameni din cauza ca n-au avut arme si munitie, vom urma noi dupa Ucraina. dar ei isi imagineaza ca daca ling bocancul si dosul la orc, vor fi salvati. nici o sansa. orcul dispretuieste pe toata lumea, in afara de orcia.

      Toti conducatorii OCCIDENTALI care fac parte din NATO,stiu ca UCRAINA ,nu poate sa castige in fata rusilor decat daca trupele NATO,ar intra direct in razboi si ar trimite trupe NATO in UCRAINA: RAZBOIUL din UCRAINA, a fost planificat de NATO,in asa fel incat VECHIUL ARMAMENT al tarilor NATO,sa fie donat UCRAINEI,iar INDUSTRIA de ARMAMENT a tarilor NATO sa inlocuiasca vechiul armament cu unul nou. In felul acesta,PRODUCATORII de ARMAMENT din tarile NATO,au realizat doua lucruri si anume. SAU IMBOGATIT si mai mult,iar tarile NATO,au umplut depozitele cu ARMAMENT de ultima generatie. Nenorocirea este insa ca si TERORISTUL de la MOSCOVA,a dezvoltat la fel de mult ARME de NOUA GENERATIE. RAZBOIUL din UCRAINA,putea fi evitat,daca NATO,ar fi intervenit atunci cand BOLSEVICII au ocupat CRIMEEA. TE intrebi daca nu cumva intre RUSI si NATO,nu a fost o noua intelegere de TIP,RIBENTROP-MOLOTOV.Pacat de POPORUL UCRAINIAN,care isi vad TARA distrusa milioane de UCRAINIENI,plecati in BEJENIE,sute de mii de barbati tineri MORTIpe front,spre castigul unui singur OM,de fapt un DEMON si anume ZELENSKI,care o sa ramana in ISTORIA UCRAINEI nu ca un PATRIOTR ci,ca un TRADATOR al UCRAINEI,o TARA FRUMOASA si BOGATA,pana la RAZBOI. Ce este rau si pentru noi ROMANII,este faptul ca si la noi sunt niste TRADATORI care isi doresc sa bage TARA intr-un RABOI care ar duce la DISTRUGEREA ROMANIEI.!

      Doar Putler vrea razboi. Ucraina doar se apara pt ca i-au invadat orcii.

    Planul Victoriei Nudelman & Bilderberg de a asmuti Ucraina contra Rusiei a esuat lamentabil. Platitorii de taxe din SUA si UE au finantat fara voie $100 B corporatiile de armament si minciunile din media despre razboi. Aroganta lor seamana izbitor cu cea a lui Hitler in 1941, istoria se repeta cu acelasi final.

    Discutam aici de un război mondial deja, Occidentul care este condus de Deep state ul american și China și Rusia și alte câteva țări care încep să formeze un bloc antiamerican, Ucraina este carne de tun în acest război, ghinion cum ar zice Iohannis al nostru ,este vorba de un război pentru dominație mondială și pentru resurse

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb