Reuters: Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, aşteptat să se întâlnească cu aliaţii săi după rezultatul alegerilor

A.F.
Politică / 5 iunie

Reuters: Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, aşteptat să se întâlnească cu aliaţii săi după rezultatul alegerilor

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, urmează să se întâlnească, miercuri, cu aliaţii săi, pentru a discuta despre formarea guvernului, la o zi după ce partidul său naţionalist hindus a pierdut majoritatea directă în Parlament, într-un rezultat surpriză al alegerilor, scrie Reuters.

Partidul lui Modi, Bharatiya Janata (BJP), a obţinut singur 240 de locuri în alegerile generale, lipsindu-i 32 pentru a câştiga jumătate dintre cele 543 de mandate din camera decizională inferioară, potrivit rezultatelor oficiale anunţate marţi seară târziu.

Rezultatul i-a speriat pe investitori, iar bursele au avut o cădere abruptă marţi, întrucât Modi ar trebui să depindă de partide regionale separate, ale căror loialităţi politice s-au schimbat de-a lungul timpului.

Alianţa Naţională Democratică (NDA), condusă de BJP, a obţinut 293 de locuri, cu peste 20 în plus faţă de cele 272 necesare pentru a forma guvernul.

Ziarele au scris că aura lui Modi a pălit, iar principalul titlu din Indian Express era "India dă NDA un al treilea mandat, iar lui Modi un mesaj".

Victoria lui Modi în Varanasi, considerat unul dintre cele mai sfinte oraşe pentru hinduşi, a fost atenuată, cu o marjă de victorie în scădere de la aproape 500.000 de voturi la ultimele alegeri generale, din 2019, la puţin peste 150.000.

Dar această victorie slabă ar putea să nu semnifice neapărat o paralizare a reformelor, a afirmat şeful unei comisii guvernamentele privind finanţele, Arvind Panagariya, într-un editorial în ziarul Economic Times.

"În pofida majorităţii reduse în Parlament, reformele necesare sunt complet fezabile. Asigurarea unei dezvoltări susţinute, într-un ritm accelerat, poate doar să întărească poziţia guvernului în anii următori", a spus el.

Alianţa de opoziţie INDIA, condusă de partidul de centru Congress al lui Rahul Gandhi, a obţinut 230 de locuri, mai multe decât era aşteptat. Singur, Congress a câştigat 99 de mandate, aproape dublu faţă de cele 52 pe care le-a obţinut în 2019, un salt surpriză care ar urma să îi întărească poziţia lui Gandhi.

Şi alianţa INDIA este aşteptată să se întâlnească, miercuri, la New Delhi, pentru a discuta acţiunile viitoare.

Însă orice eforturi pentru formarea guvernului de către opoziţie au fost zădărnicite, cel mai probabil, de doi dintre aliaţii cheie ai BJP care îl susţin pe Modi şi care au afirmat că alianţa pre-electorală cu partidul este în vigoare.

Adresându-se membrilor de partid la sediul formaţiunii, marţi seară târziu, Modi a promis să muncească mai mult în al treilea mandat.

"Binecuvântarea poporului pentru al treilea mandat după zece ani ne ridică moralul, ne dă o nouă putere", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb