Reuters: "Schimbarea retoricii Fed aduce perspectiva unor noi recorduri pentru acţiunile americane"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 decembrie 2023

Reuters: "Schimbarea retoricii Fed aduce perspectiva unor noi recorduri pentru acţiunile americane"

English Version

Rezerva Federală a semnalat că urmează diminuarea costurilor împrumuturilor, anul viitor, conform trustului media

Jack Janasiewicz, Natixis Investment Managers Solutions: "Pentru «urşi», devine din ce în ce mai greu să aibă ceva pe care să se bazeze"

Jason Pride, Glenmede: "Nu s-a întâmplat niciodată ca menţinerea dobânzilor ridicate pentru atât de mult timp să nu provoace daune colaterale economiei"

Schimbarea retoricii Rezervei Federale către o politică monetară mai relaxată aduce perspectiva unor noi recorduri pentru acţiunile din Statele Unite, chiar dacă unii investitori se tem că piaţa poate creşte prea rapid, având în vedere incertitudinile privind economia şi profiturile companiilor, scrie Reuters.

La mijlocul acestei săptămâni, Fed a menţinut neschimbate ratele dobânzilor, semnalând că ciclul de înăsprire monetară din ultimii doi ani s-a încheiat şi urmează diminuarea costurilor împrumuturilor, anul viitor.

Conform Reuters, mesajul băncii centrale americane a fost mai optimist decât se aşteptau mulţi investitori. Scăderea randamentelor trezoreriei a susţinut creşterea indicelui S&P 500 cu aproape 1,4%, miercuri, cea mai mare apreciere a indicelui într-o şedinţă din ziua în care Fed şi-a publicat declaraţia de politică monetară, din iulie 2022 încoace. Randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani, care se mişcă în sens invers faţă de preţul titlurilor, coborâse cu 4% în utima parte a şedinţei de miercuri, până la cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni.

"Fed a încheiat creşterea ratelor, iar piaţa nu putea fi mai încântată", a spus Matthew Miskin, unul dintre strategii şefi de investiţii la John Hancock Investment Management.

Potrivit Reuters, acum viziunea Rezervei Federale este mai aliniată cu cea a investitorilor, cu toate că perspectiva pieţelor rămâne mult mai optimistă.

Şaptesprezece din cei nouăsprezece oficiali ai Fed au estimat că rata de politică monetară va fi mai mică până la sfârşitul anului 2024 decât în prezent - proiecţia mediană indicând o scădere la 4,6%, faţă de intervalul actual de 5,25%-5,50%. Spre comparaţie, contractele futures legate de dobânda Fed indică o rată de 3,847%, conform datelor LSEG, scrie trustul media.

În condiţiile în care sunt aşteptate puţine evenimente majore macroeconomice pentru restul lunii decembrie, S&P 500 poate avea forţa să încheie anul la un nou record istoric, peste cel stabilit în ianuarie 2022. Dow Jones atinsese deja miercuri un nou maxim al tututor timpurilor, laolaltă cu Apple, cea mai valoroasă companie din lume, potrivit Reuters.

De asemenea, factorii sezonieri pot fi un alt element prielnic creşterii acţiunilor: din 1950 încoace, decembrie a fost a treia cea mai bună lună pentru S&P 500, aprecierile din a doua jumătate fiind, de obicei, peste cele din prima, conform datelor LPL Financial.

Un alt sprijin pentru acţiuni ar putea proveni din mişcările "urşilor", ce îşi abandonează poziţiile (n.r. "urşii" sunt cei care mizează pe scădere, astfel încât abandonarea/închiderea poziţiilor implică cumpărare). Datele BofA Global Research arată că fondurile ce folosesc levier "nu sunt bullish (n.r. în sensul că nu mizează pe creştere) şi continuă să lupte cu raliurile" acţiunilor, după ce şi-au crescut poziţiile short (n.r în care se mizează pe scădere) nete în timpul creşterii indicelui S&P 500 din trimestrul al patrulea, potrivit unui raport recent al băncii, preluat de Reuters.

"Pentru «urşi», devine din ce în ce mai greu să aibă ceva pe care să se bazeze" a spus Jack Janasiewicz, manager de portofoliu la Natixis Investment Managers Solutions, care şi-a crescut recent expunerea pe acţiuni pentru a profita de tendinţele sezoniere.

Totuşi, mulţi investitori se întreabă cât de mult din abordarea relaxată a Fed a fost deja inclus în preţuri, în timpul creşterii de peste 20% a S&P 500 din acest an. Iar anul viitor, economia trebuie să confirme scenariul unei inflaţii în scădere cuplată cu o creştere încă robustă, scrie Reuters.

"Pentru acest an sentimentul a fost negativ. Pentru anul viitor se aşteaptă o aterizare lină (n.r. o scădere ciclică fără recesiune), multiplii sunt mai mari, aşteptările privind profiturile companiilor sunt mai ridicate, astfel încât cred că mediul va fi mai dificil", a spus Miskin, a cărei firmă are o poziţionare mai oarecum mai defensivă.

Recent, indicele S&P 500 se tranzacţiona la 19,1x estimările privind profiturile, faţă de media sa pe termen lung de 15,6x,. Aşteptările sunt ca profiturile companiilor din S&P 500 să crească cu 11,4% în 2024, după o creştere de 2,6% în 2023, potrivit datelor LSEG Datastream.

Mike Sanders, şeful departamentului instrumentelor cu venit fix de la Madison Investments, crede că piaţa este "mult, mult mai agresivă în ceea ce priveşte reducerile de dobândă decât ceea ce a transmis Fed".

"Cheia următoarelor şase luni va fi dacă inflaţia poate continua să scadă în timp ce piaţa muncii rămâne stabilă", a spus Sanders, care are o perspectivă optimistă pentru titlurile de stat pe cinci ani. "Trebuie să fim siguri că aterizarea uşoară nu este doar un preludiu pentru o aterizare dură", a adăugat el.

Jason Pride, şeful departamentului de strategii de investiţii şi cercetări la Glenmede, crede că ultimele previziuni ale Fed indică o aterizare lină.

"Chiar şi aşa, nu s-a întâmplat niciodată ca menţinerea dobânzilor ridicate pentru atât de mult timp să nu provoace daune colaterale economiei", a spus Pride, citat de Reuters.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. bondurile sunt inversate de 18 luni si au una dintre cele mai mari adancituri!!! - anunta recesiune si criza bancara in fata. 10y minus 3 m la minus 1 si cv subsol…

    ratia randamentelor dintre actiuni si bonduri a depasit toate bulele istorice trecute .., 

    bula actuala a depasit maximele istorice din 1929, 1969, 2000… varfurile mici din 1980-1987-2007 sunt minciuni pe langa asta actuala. 

    istoric: de fiecare data cand dobanda fed cade S&Pul are crash grav…  

    bula imobiliara usa este la cote alarmante… 

    capitalizarea pietei usa in raport cu pibul usa (la cote tot alarmante dar in crash) bula sparta in trepte.. 

    portofoliul 60/40 - tot laudat e in crash si va sta cel putin 5-8 daca nu 10 ani sub varful din 2021… 

    componenta mare de actiuni bazate pe “crestere” ) bula a fost deja sparta…) in loc de “valuare” a facut rocada…din 2021 

    nasdaq vs s&p bula sparta… 

    Real PE ratie arata ca se va ieftini pe o perioada de cel putin 10-20 de ani indexul… in raport echilibrat de sub 20… dupa ultimul fitil scurt… 

    Japonia…. venim… in ratie de PE pe S&P … si cred ca si in ratia actual nebuna in usa cu rata credit pret imobiliar…. 

    Bula Dolarului pe DXY se apropie si aia de final… 

    ps: randamentel inversate la bonduri stau in adancitura de 18 luni si la o adancitura istorica… magnitudinea actuala nu anunta “vant din pupa” in fata… 

    Daca nici WB nu vede inca “mocaieli” in piata… 

    Sta pe munte de “cash” si e luat in ras… ca de fiecare data in varfuri.. 

    s c c r e t 

    1. esti maestru.

      daca am avut vreodata indoieli in privinta ta, mi s-au spulberat. esti bun.  

      bravo.  

      ce scrii , scrii la obiect, dar trebuie sa fie si ochi educati sa inteleaga ce transmiti. (acum) eu am inteles ce ai scris si sunt de acord cu tine... 

      Ban.Cher.Vali

      eu cred ca SUA sunt suspect de aproape de un "decade top" in indicii de actiuni

      poate fi vorba de 2-3-4 saptamani, poate fi vorba de 3 luni.  

      dar o sa le bubuie placinta in fata.  

      powell a bagat pe teava discursul cu taieri de dobanda in 2024 pentru ca stie ca se impute treaba. 

      Ban.Cher.Vali 

      sa iti mai zic si ca AAPL e supraevaluat cu cel putin... 90-92% fata de perspectivele sale de dezvoltare decada/ multidecada? (ma refer la tehnologii emergente/ cercetare interna facuta de aapl).

      inseamna asta ca maine cade la 10 % din cat e acum?  

      evident nu.  

      Dar AAPL e o super-mega-macro-bula.  

      Stiai ca (daca e sa facem o comparatie ca valoare nominala) AAPL inseamna ... 89% din intreaga valoare CAC40? Pe mine m-a socat cand am vazut cifrele. Porcaria aia de apple sa fie aproape cat intreaga bursa franceza? hahahahhaa  

      Ban.Cher.Vali 

      Singurele lucruri IEFTINE in USA sunt:

      Veniturile Exprimate in cantitate aur si Imobiliarele Exprimate in Cantitate Aur... ceea ce astea nunta in fata ca Guvernul va face ploaia de bani in detrimentul "afaceristilor". 

      Veniturile - au mai multe componente de exprimare: 

      ele se pot exprima nominal, real (realul e ciclic de fel deflat pe pib / deflat pe credit ca procent din pib / deflat pe inflatie declarata /deflat pe inflatie industriala /deflat pe inflatie categorii marfuri) si cantitate marfuri... unde... 

      Veniturile exprimate in cantitate marfuri: cate perech blugi = venit net lunar, cate grame aur venit net lunat, cati baril petrol venit net lunar, cat kwh venit net lunar... au variatii la zeci de ani... unde poti sa ai venituri in crestere in cantitate aur si blugi scumpiti in pret aur... si intersectarile aferente... 

      Poti sa ai pe piata internationala: bunuri scumpe in cantitate dolari si bunuri ieftine in cantitate dolari unde se face treptat rocada bunuri scumpe in aur devin ieftine in dolari; bunuri scumpe in dolari devin ieftine in grame aur....  

      Asta este mecanismul global financiar... peste el se pun diferite valute prime... raportul de ciclitate intre balutele internationale cu valute interne si aur este istoric acelasi... lungimile si amplitudinile se schimba ... cauzat de evolutiile tehnologice-militare-conflictu ale-comerciale-productive/nepr oductive... Unde azi in USA intexurile principale sunt la cote ISTORICE PE MAPAMOND in PRET INDEX in RAPORT CU PRET 1 ORA DE MUNCA (VENIT NET PE ORA).... 

      Asta spune foarte foarte multe... de financiarizarea actuala.... cu graficul in fata... istoria arata ciclitatile la zeci de ani ce urca si coboara a acestui raport... USA a avut 20 de ani de EXUBERANTA PE INDEXURI si FINANCIARE... sacrificand treptat omul de rand si economia locala.... 

      Barometrul meu principal spune ca veniturile in usa si imobiliarele vor creste in Cantitate Aur in fata... pot avea pe moment o schopatare data de corectia actuala si de rebalansarea pietei in raport cu noua realitate... dar long tre sa aibe ceva ani de crestere... 

      Inegalitatile astea sociale nu pot merge la infinit! 

      Si analiza pe Romania arata ca avem si noi index in bula in raport cu pret ora de munca..comparat cu anii 80-90... dar inca nu am depasit bula din 2008... de apropiem fulgerator... oricum si dupa ce s-a spart bula din 2007 reflatia a fost atat de violenta pe indexuri in cat cel sarac tot sarac a ramas in termeni de putere acumulare active/indexuri. 

      Romania da semne ca depaseste varful trecut din anii 2000... a veniturilor exprimate in cantitate aur... ma astept in fata la cv ani sa avem alta corectie pe minime...asa cum am avut in 90-92-2010-2012... asa ma astept si in fata...2028-2030..cel tarziu.. 

      Poate alipirea cu "germania" o sa faca veniturile romanilor sa urce liniar pe grafic in cantitate aur.. fara ciclitatea aferenta (ceea ce e putin probabil caci exemple sunt in ciciltatea din italia si spartul dintilor la ei; si alte regiuni busite -dar alipite "germaniutei" adica UE in traducere). 

      Eu vad pentru USA in fata un ciclu (dupa corectie) de crestere pe productie si export in timp ce Europa urmeaza sa aibe intrari de fonduri... Acum ca intrari de fonduri pentru Razboi sau diferite forme Capacitati noi productie /consum... nu stiu exact. Cert este ca Europa long... USA termeni reali "stagnare daca nu scadere nominal si clar in scadere pe PE REAL"...  

      Japonia Revenire CLAR CALAR din DEFLATIA GENERATIEI ce va gusta un CRACK UP BOOM FENOMENTAL...(a se tine cont ca actualul boom in japonia exprimat in cantitate aur nu este inca atins... deci e loc mare de parasutare index bursier japonez)... 

      China actual "hulita" si foarte foarte mult pesimism... are loc mare de boom in fata... doar ca ei au de depasit urmatorul ciclu imobiliare de desinflatie/deflatie... ce se poate propaga si in comportamentul indexului bursier...dar daca Xi Jin este "lasat" sa "Respire" de dolarul actual tare... va face cele necesare pentru piata pentru a indeplini transferul activelor intre generatii... Unde urmatoarea politica Chineza economica se va indeparta de betoane si se va axsa pe servicii si afaceri... precadere consum... 

      Rusia - indexul bursier rusesc in pret aur e si el deflat in trepte (nici varful din 2021 nu este la nivelul din bula trecuta)... rusia urmeaza sa aibe o specula imobiliara severa... nu stiu exact cum se transmite asta si in tarisoare vecine europa... aici conteaza mult cum vor balansa guvenele regionale asemenea deplasare de capital...  

      Cert este ca veniturile exprimate in cantitate aur arata in fata ca multe monede locale cunoscute in regimuri actuale monetare si de participare la balantele actuale comerciale VOR CADEA in NOMINAL unde POPULATIA SPERIATA nu isi va calcula raportul puterii de cumparare in DOLAR sau grame AUR ori in Dolari INTARITI IN GRAME AUR!! 

      Ne asteapta vremuri de razboi sau instabilitate.... alea sunt momentele in care oamenii nu sunt real atenti la puterea lor de cumparare, la pret -valuare..... momente de mutare violenta a activelor intre generatie pe distrugerea nominalelor circulate depozitate. 

      In RO dobanda BNR ne anuta ca va cadea la MINIME ISTORICE!!! (care minime au mai fost in analele teritoriului roman/dobanzilor practicate pe meleagurile noastre/partenere). 

      Este "uimitor" cum Productivitatea actuala a Romanilor a reusit sa coboare pretul 1 blug de la 10-5-3 grame aur la 3-2-1-0,5-0,3 grame....  

      Stiu ca nu sunt persoane sau institutii ce se uita la asemenea rapoarte de schimb... dar ele anunta mereu riscurile de inversari in fata... cauzate de diferite schimbari in balantele comerciale internationale sau locale... fie de buna voie, fie de socuri credit/falimente, fie militare sau revolutii...ori cadere moneda locala/credit. 

      Cu Cat Bunuriile se defleaza in pret grame aur intr-o economie iar veniturile reusesc sa se echilibreze in grame aur in sus si profiturile continua sa se echilibreze in grame aur in sus pentru monopolisiti... cu atat firmele mici incep sa piarda profituri in grame aur... dar sa isi mentina aparenta in hartii nominale circulate ori active detinute in nominale valoare... 

      Momentul in care firmele mici isi pierd increderea in economia locala si in moneda... vor decide sa isi inchida din productii/consum... dand soc in piata la preturile reale ... unde bunuri trecut deflate in pret grame aur vor cunoaste reversul in pret cantitati grame aur per bun cautat/consumat... adica se va forma treptat un alt ciclu de lipsuri artificiale ... unde comerciantii/capitalistii mici/ firmele micii... vor refuza sa mai produca in pierdere in pret bani reali..... de fel ei accepta sa produca doar daca au credit ieftin de partea lor si daca au aprecieri reale/nominale in activele detinute...  

      Asemenea evenimente au fost observate personal prin analizarea mai multor date economice istorice... ce au corespuns cu cicurile de cadere a INDEXURILOR in raport REAL DE PE la/spre minime istorice.. 

      Stiu sigur ca nimeni nu a bagat de seama (majoritatea) crashul fulgerator al cotatiei la AUR in 2020 feb-martie.. unde strafulgerator bunurile se scumpise in cotatie aur (vezi masti/consum/seringi) ca petrolul sa atinga minime in pret aur.... unii au cumparat actie vanzand aurul si cumparand petrol ... in timp ce altii si-au vandut veniturile in grame aur cumparand comsum scumpite in grame aur. 

      Sa vorbim si de ciclul actual al preturilor la "ipoteci" in grame aur?! din USA... sau alte parti!? 

      sa le comparam cu minimele din 90-92-95... sau 2010-2012-2015...? stim .. ca nu prea intereseaza pe nimeni.. dar asta este un indicator suprem ca sa vedem govul de cat AUR ne MULGE CICLIC... si ce face el cu AURUL MULS DE LA NOI! 

      Intrebari de baraj pentru elevati: Cate grame de aur cost ipoteca in 50-55-60-65-70-75-80-85-80-85- 90-95-2000-2005-2010-2015-2020 -2025... 

      Doar asa putem intelege ce vrea guvernul si financiarul de la noi... doar asa putem intelege.. cand politicile economice sunt pentru populatie sau contra opulatie... cand sunt pro accesare credite externe anti accesare credite externe - si plata sau nu aferenta. 

      PSS: Ucraina este in TO 3 global la CREDITE BUSITE!!!  

      Este pacat ca Guvernul Roman si Investitorii sa lase, sa se scurga, prin palme asemenea oportunitate la 3-4 GENETATII!!! 

      Este un Moment ISTORIC AL ROMANIEI sa isi joace toate cartiele pe regiune! 

      Romania nu mai are multe de pierdut (ceva demografic milioane bune dar asta inseamna ca va balansa dupa piramida populatiei) dar foarte multe de castigat. 

      Rata de participare in campul muncii a romaniei a avut varf in 87-89... de la 8-8,5 milioane participanti la 6-4 -4,5 milioane in 90 spre 2000... unde a urcat iar la aproape 5 mil 2008-2009 ca sa cada la 4 mil (declarati) in 2010-2012... unde da seme timide iar de urcare... ca sa cada iar in fata la un minim din trent (sper ca nu sub 4,2 mil declarati). 

      In 90 veniturile exprimate in grame au atins fundul mai rapid ca rata de participare in campul muncii, inflatia a fost proportionata cu viteza de iesire din campul muncii... unde cei inca productivi au beneficiat de iertarile de datori si de transfer mai violent a activelro intre generatii... bine cu greutatile aferente date de piata. 

      Ce vreau sa spun e ca Romania NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT! 

      Lasati FRICILE si contribuiti la PROPARSIREA NEAMULUI! 

      Pentru asta ai NEVOIE DE Aparare NATIE PE TOATE FRONTURILE! -mai ales in ciclu de cadere demografica si ciclul de "turbare" partener vecin..obisnuit sa faca bani rapid pe vanzari resurse si stagnari dezvoltari capacitati noi productie servicii consum (ca procent din total piata). 

      s c c r e t 

      PSSSSSS...... Supliment:

      Dow in Ratie (pret) Aur nu a atins trecutul din 2000 dar a depasit varful din 1929...pe cel din 1965 nu l-a depasit... .... ceea ce poate anticipa ca USA intra la forme de PRODUCTIE in fata si "Export"... deja sunt semne multiple de export... 

      Dow in Ratie Aur (Liniar) nu a atins varful din 2000..... 

      Sunt semne clare in fata de forme de Boom Productie... speram doar sa nu fie de tip productie ca sa "distrugem" alta "productie" prin alte parti... militar vorbind. 

      s c c r e t

    Ieri SPX s a lovit ca in zid la 4740, vechiul top din ianuarie 2022. Urmeaza noi asalturi ale entuziastilor cu aceeasi soarta. Piata are deja incluse in pret 6 taieri de dobanda, deci atentie! La anul performerii vor fi emitentii mid / small cap profitabili.

    1. powell a vorbit de 3 taieri in 2024

      piata nu l-a auzit bine datorita harmalaiei sticlelor de vin ciocnite vesel de bulls 

      Ban.Cher.Vali 

    Ieri SPX s a lovit ca in zid la 4740, vechiul top din ianuarie 2022. Urmeaza noi asalturi ale entuziastilor cu aceeasi soarta. Piata are deja incluse in pret 6 taieri de dobanda, deci atentie! La anul performerii vor fi emitentii mid / small cap profitabili.

    Fugiti !! :)) Vine crizaaa, vine toppingul :)) imi place sa aud asa ceva.

    Cand ultimul bear va deveni bullish, atunci o sa-mi fac griji. 

    1. adevarat! :D

      s c c r e t 

      eu cand imi iau pizza, intotdeauna comand extra-topping si zambesc bearish mai apoi :))))

      Ban.Cher.Vali 

      si ce am zis e valabil si pentru DJIA care tocmai a facut de curand un ATH (all times high)...

      pizza... extra-topping ... zambet bearish :)  

      Ban.Cher.Vali 

      Ei uite, mie mi se pare super bullish faptul ca a facut ath.

      Dar normal ca indicii au urcat> 10% in 4 saptamani. deci te astepti la o corectie.  

      sa vedem

      astept si eu petromul la 0,4-0,45 dar.. pasarea malai viseaza :) 

      petrol a schimbat ciclul de desinflatie respectiv minim deflatie!

      sta pe pozitiv minim 5-7 ani daca nu 8-12 mai rar. 

      Nu am cum sa am petrol long negativ!!! El merge mana in mana cu long desinflatie Munte NPLuri prin unele parti! (gen usa /europa si ceva parti). petrolul face varf si atinge varf cu plesnire munte de NPLuri idem cu 45-47 razboi... idem cu 80 ...idem cu 2008-2010.... unde spalarea nplurilor a drat din 50 spre 60 perioada de desinflatie / deflatie.... unde din 80-90 si cv spalare npluri iar perioada de desinflatie... unde iar din 2008 2020 perioada de deflatie desinflatie... desinflatia /deflatia este cauzata de executarile/spalarile de toxicitati in trepte ... in raportu cu noua productie ...ce face ca veniturile reale sa creasca iar ia costurile sa stagneze ori defleze real... cand NPLurile ating minim spalare... si petro minim negativ.. schimba reversul petrolul... cu lag o sa schimbe si alt ciclul de NPLuri... toate suprapuse pe alta forma de crestere economica... pana buseste in varf somajul...si costurile. 

      s c c r e t 

      PS: nu vad petrol in negativ ....momentan... poate o sa il concureze alte forme de productie energie... de fel concurenta in investitii noi energie incepe mereu cu alt ciclul de iesire de sub apa al petrolului.

      Nu a iesit petrolul din negativ cum au schimbat toti naratiunea... 

      Cand eu vorbeam de uraniu si energie nucleara toti erau anti ea...  

      Acum s-au sucit sosetele in piata... exact cum anticipam si cum am anuntat si in comenturi... acum 3 ani si cv la uraniu... chiar si prin 2018.. trancaneam raslet.. dar degeaba...articole peste articole in media erau platite sa vorbeasca negativ despre alte nuclear... 

      s c c r e t 

      da, si marmota impaturea ciocolata.

      2024= 2008 sau chiar mai rau stiiiim 

      doar ca vezi eu cred ca ce a fost mai rau a trecut. inflatia scade, economia merge, bancile centrale intra iar in easy mode cat despre dezinflatie, cine va permite dezinflatie ,nimeni.  

      nu-i stres. fiecare face cum considera.

      adica deflatie nu va permite nimeni. dezinflatia e ok. cat despre creditele neperformante, e destul capital in piata care abia asteapta sa inhate cate o ferma, sau alte mijloace de productie la ieftineala. cum a fost ucm resita. imediat l-a inhatat h20. asta e. viata merge inainte.

      nu e crash... e crack up boom

      s c c r e t 

      nu exista deflatie sau desinflatie?!

      vezi in danemarca PPIul.. pe index... vezi si crack up boomul... anuntat... in mai multe state. 

      s c c r e t 

      scaderi de preturi generalizate nu vor permite bancile centrale. nici hyperinflatie. sunt tari unde e hyperinflatie. dar mereu a fost cate o hiperinflatie, inclusiv la noi in anii 50,90.

      nu cred in asa ceva acum. si dc ar fi,sa vina mai bine sa nu ai cash. 

      nici eu…

      bine punctat… 

      doar ca m2 usa are negativ… 

      s c c r e t 

    vor veni ursii, iar taurii nu vor sti ce i-a lovit, probabil recesiunea :)

    e doar cosmetizarea de final de an ca sa isi ia baietii bonusurile, pe ideea din piata ca ciclul de crestere a dobanzilor s-a incheiat. 

    ce nu se stie, sau poate se stie f putin este ca problemele in economie apar abia dupa incheierea ciclului de crestere a dobanzilor, sau in momentul in care demareaza scaderile de dobanda. 

    ramane de vazut dar in opinia mea lucrurile arata mai degraba maro :) 

    Poate cei bătrâni știu cine este Yenul și cu ce se ocupa...tocmai a început sa crească după coșmarul autoindus de BOJ de a tipări în draci și a crea putina inflație.

    Dacă USDJPY se duce sub 138, s-a terminat distracția pe burse...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb