Rezervele valutare ale Chinei, la nivel record

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iulie 2011

Băncile din China au acordat, în 2009, credite noi în sumă record de 9.600 miliarde yuani, ca să sprijine economia naţională să depăşească criza financiară mondială.

Băncile din China au acordat, în 2009, credite noi în sumă record de 9.600 miliarde yuani, ca să sprijine economia naţională să depăşească criza financiară mondială.

Rezervele valutare ale Chinei - cele mai mari din lume - au atins un nivel record la finele lunii iunie: 3.197,5 miliarde de dolari, în creştere cu 30,3% în ritm anual, anunţă banca centrală a ţării.

Rezervele valutare ale Chinei au crescut cu 153 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din anul curent, ajutate de excedentele comerciale ale ţării şi de intervenţiile Bei-jingului pe pieţele valutare pentru achiziţia dolari, cu scopul ţinerii sub control a cursul yuanului. La finele lunii mai, rezervele valutare ale Chinei însumau 3.166 miliarde dolari, respectiv 3.145,8 miliarde dolari în aprilie.

Banca centrală a Chinei a mai anunţat că cererea de împrumuturi a rămas la un nivel susţinut, în pofida eforturilor autorităţilor de la Beijing de a ţine sub control creditarea. Potrivit anunţului de ieri, în luna iunie, băncile din China au acordat credite noi în valoare de 633,9 miliarde yuani (97,52 miliarde dolari), cifra depăşind estimările analiştilor. În luna mai, aceste credite totalizau 590 de miliarde yuani.

De asemenea, masa monetară M2 a înregistrat o creştere anuală de 15,9% în luna iunie, la 78.080 miliarde yuani, după un avans de 15,1% în luna mai.

Banca centrală a Chinei a majorat de trei ori dobânda cheie în acest an, încercând să ţină sub control inflaţia. În luna iunie, preţurile de consum din China au urcat cu 6,4% - cea mai mare creştere înregistrată în ultimii trei ani, în principal ca urmare a majorării preţurilor produselor alimentare.

Reprezentanţii băncii centrale de la Beijing afirmă că vor continua să aplice o politică monetară prudentă în cea de-a doua jumătate a anului în curs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb