REZULTATE LA TREI LUNI Profitul net al SIF Moldova a scăzut cu 22,6%

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2013

Profitul net al SIF Moldova a scăzut cu 22,6%

Profitul net al SIF2 Moldova a fost de 20 milioane lei, după primele trei luni ale anului curent, cu 22,6% mai redus decât profitul înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport al companiei.

Veniturile societăţii de investiţii au crescut cu 27% în primul trimestru al anului în curs faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la 53 milioane lei, susţinute de venituri din investiţiile financiare cedate, care au avansat cu 32%, la 50 milioane lei, iar cheltuielile au avansat de 2,5 ori, la 30 milioane lei.

În primul trimestru al acestui an, SIF2 a realizat investiţii de 19,2 milioane lei, din care 14,8 milioane lei au fost plasamente în acţiuni şi 4,4 milioane lei în unităţi de fond.

Potrivit raportului SIF Moldova, ponderea sectorului bancar a coborât uşor, de la 47,3% la 44,9%, în condiţiile în care, conform studiilor analiştilor, sectorul se va confrunta şi pe parcursul anului 2012 cu cererea redusă a creditării.

Astfel, cele mai mari expuneri din totalul activelor ce aparţin sectorului financiar erau în acţiuni Erste Bank, BRD şi Banca Transilvania.

Sectorul energetic a beneficiat de peste 56% din totalul investiţiilor efectuate de SIF2 în primul trimestru al anului, principalii emitenţi vizaţi fiind Fondul Proprietatea, Transelectrica, Rompetrol Well Services, CEZ şi Conpet, mai arată raportul companiei.

Activul net a avansat cu 5,8% faţă de luna februarie şi cu 14,5% faţă de valoarea înregistrată la sfârşitul anului trecut, ajungând la 1,243 miliarde lei.

Preţul titlurilor SIF Moldova a încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri cu o scădere de 1,32% faţă de valoarea de marţi, la valoarea de 1,2 lei/unitate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb