Rezultatele "Electroaparataj", diminuate de procesul de divizare

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 octombrie 2007

Datorită schimbărilor în structura societăţii, în acest an, titlurile "Electroaparataj" Bucureşti (simbol ELJ la Bursa de Valori Bucureşti) au fost tranzacţionate abia din luna iunie şi s-au poziţionat pe un trend descrescător. Preţul maxim pe piaţa de capital, 1 leu/titlu a fost atins în data de 8 iunie, iar cel minim, de 0,425 lei, pe 3 octombrie. În ultima lună, cotaţia s-a situat în intervalul 0,4 - 0,5 lei/titlu.

Paul Brendea, analist financiar la SSIF Prime Transaction caracterizează acţiunea ELJ ca fiind o acţiune cu o lichiditate foar­te redusă. "În acest an s-au tranzacţionat circa 9,1 milioane acţiuni, dar din care 7 milioane într-o singură zi, în 5 octombrie, atunci când compania şi-a vândut acţiunile proprii (10,8% din capitalul social) către firma Tricoreal SA, controlată indirect tot de fondul Broadhurst. Sunt acţiuni ignorate de investitori în ultimul an, având şi un free-float redus, concentrarea acţionariatului chiar şi indirect în mâna unui singur fond nu este un punct de atractivitate" crede domnul Brendea.

Paul Brendea crede că restructurarea din ultima perioadă a vizat mai mult relocarea principalelor activităţi şi că, practic, Electroaparataj a rămas doar cu potenţialul imobiliar, care este ridicat în zona aceea, activităţile productive fiind mutate la companiile din grup. Domnia sa crede că un potenţial de creştere a valorii acestor acţiuni vine din imobilizările financiare. Acestea au o pondere de 30% din total active şi sunt reprezentate de acţiunile deţinute la firmele din grup.

În ceea ce priveşte evoluţia în viitor a acestor titluri, domnul Brendea este de părere că acesta depinde foarte mult de ce se va întâmpla în actuala locaţie a întreprinderii şi de cum se vor reflecta evenimentele în situaţiile financiare ale Electroaparataj. În opinia domniei sale, societatea fiind inclusă într-un grup mai mare, apare riscul ca cea mai mare parte a profiturilor dintr-o eventuală valorificare imobiliară să se reflecte în contabilitatea altor companii din grup. "De asemenea, fiind o acţiune cu o lichiditate slabă în piaţă, sunt posibile tot felul de oscilaţii mai puternice. Nu rămâne exclusă nici lansarea de către acţionarul majoritar a unei oferte publice", mai crede domnul Brendea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb