Datorită schimbărilor în structura societăţii, în acest an, titlurile "Electroaparataj" Bucureşti (simbol ELJ la Bursa de Valori Bucureşti) au fost tranzacţionate abia din luna iunie şi s-au poziţionat pe un trend descrescător. Preţul maxim pe piaţa de capital, 1 leu/titlu a fost atins în data de 8 iunie, iar cel minim, de 0,425 lei, pe 3 octombrie. În ultima lună, cotaţia s-a situat în intervalul 0,4 - 0,5 lei/titlu.
Paul Brendea, analist financiar la SSIF Prime Transaction caracterizează acţiunea ELJ ca fiind o acţiune cu o lichiditate foarte redusă. "În acest an s-au tranzacţionat circa 9,1 milioane acţiuni, dar din care 7 milioane într-o singură zi, în 5 octombrie, atunci când compania şi-a vândut acţiunile proprii (10,8% din capitalul social) către firma Tricoreal SA, controlată indirect tot de fondul Broadhurst. Sunt acţiuni ignorate de investitori în ultimul an, având şi un free-float redus, concentrarea acţionariatului chiar şi indirect în mâna unui singur fond nu este un punct de atractivitate" crede domnul Brendea.
Paul Brendea crede că restructurarea din ultima perioadă a vizat mai mult relocarea principalelor activităţi şi că, practic, Electroaparataj a rămas doar cu potenţialul imobiliar, care este ridicat în zona aceea, activităţile productive fiind mutate la companiile din grup. Domnia sa crede că un potenţial de creştere a valorii acestor acţiuni vine din imobilizările financiare. Acestea au o pondere de 30% din total active şi sunt reprezentate de acţiunile deţinute la firmele din grup.
În ceea ce priveşte evoluţia în viitor a acestor titluri, domnul Brendea este de părere că acesta depinde foarte mult de ce se va întâmpla în actuala locaţie a întreprinderii şi de cum se vor reflecta evenimentele în situaţiile financiare ale Electroaparataj. În opinia domniei sale, societatea fiind inclusă într-un grup mai mare, apare riscul ca cea mai mare parte a profiturilor dintr-o eventuală valorificare imobiliară să se reflecte în contabilitatea altor companii din grup. "De asemenea, fiind o acţiune cu o lichiditate slabă în piaţă, sunt posibile tot felul de oscilaţii mai puternice. Nu rămâne exclusă nici lansarea de către acţionarul majoritar a unei oferte publice", mai crede domnul Brendea.