Rezultatele obţinute în trimestrul al treilea confirmă redresarea activităţii la "Mucart" Cluj-Napoca

ARISTICĂ BRÂNZAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 noiembrie 2005

Interviu cu domnul Viorel Perţea, directorul societăţii

Societatea "Mucart" SA Cluj-Napoca are ca obiect de activitate fabricarea bunurilor de larg consum din hîrtie şi cartoane, produse de papetărie şi birotică, carton ecologic tip mucava din deşeuri de hîrtie şi cartoane reciclabile.

Dacă la sfîrşitul primului semestru, principalii indicatori economico-financiari indicau o activitate desfăşurată în condiţii dificile în prima parte a acestui an, rezultatele obţinute în trimestrul al treilea confirmă redresarea activităţii la "Mucart" SA Cluj-Napoca şi perspective certe de obţinere a unor rezultate care să constituie o bună bază pentru activitatea anului viitor.

Produsele pe care societatea le realizează în prezent sînt: caiete şcolare (toate sortotipodimensiunile); produse de birotică din hîrtie şi cartoane (dosare, mape, bibliorafturi, agende, calendare, etc.); ambalaje din carton tip mucava; ambalaje din carton ondulat; ambalaje de prezentare din carton duplex albe sau tipărite policromie.

Mucavaua se produce pe o linie tehnologică specializată, are un gramaj cuprins între 850-2500 g/mp, fiind utilizată ca semifabricat în cadrul societăţii sau livrată ca producţie marfă sub formă de coli obişnuite, satinate. Confecţiile papetare, constînd din caiete şcolare de diferite filaje, caiete studenţeşti, caiete şi blocuri de desen, bibliorafturi registre etc., sînt realizate, în principal, pe o linie tehnologică de mare productivitate, de circa 100.000 caiete/schimb.

Caietele şi produsele papetare asigură 75% din vînzări

În ceea ce priveşte ponderea principalelor grupe de produse în structura veniturilor, în cursul anului 2004 cea mai mare contribuţie au avut-o caietele şi produsele papetare (80%) şi mucavaua foi (16%), în acest an proporţiile respective fiind de 75%, respectiv 21%.

În 2005, investiţii de 80.000 euro

Domnul Viorel Perţea, directorul societăţii, ne-a declarat: "Utilajele, echipamentele şi instalaţiile din dotarea societăţii sînt la nivelul de tehnicitate specific anilor '75-'90. Pe piaţa produselor aflate în portofoliul de fabricaţie al societăţii concurenţa este foarte mare şi provine atît din partea producătorilor interni, cît şi din exterior".

Pentru a-i face faţă, în anul 1996 a fost pusă în funcţiune o linie automată tip ECH-WILL import Germania de fabricat caiete, în valoare de 2.700.000 mărci germane, una dintre cele mai performante maşini în acest domeniu şi care poate realiza 100.000 bucăţi caiete/schimb. Existenţa acestei instalaţii a permis ca, în asociere cu firmele "Perpigna" SA Bucureşti şi "Dacia Service Feleac" SA Cluj-Napoca, societatea să cîştige în acest an o licitaţie pentru producţia caietelor acordate gratis de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării copiilor nevoiaşi, contract aflat în curs de derulare.

În anul 2005, societatea s-a dotat cu un motostivuitor din import în valoare de peste 20.000 euro şi urmează să execute două lucrări în valoare de peste 60.000 euro (hidroizolaţia unei clădiri care adăposteşte o linie de fabricat caiete şi instalarea unei centrale termice pentru încălzirea acestei construcţii.

Destinaţia produselor şi concurenţa

Produsele realizate în cadrul societăţii sînt destinate în cea mai mare parte pieţei interne, principalii clienţi fiind: centrele de librării, Regia Autonomă "Monitorul Oficial" SA Bucureşti şi societatea "Astra Plus" SA Bucureşti, pentru produsele papetare; industria mobilei şi de tapiţerii, legătorii de carte, birotică din cartoane, pentru mucava; IMM-urile, pentru confecţiile din mucava şi carton duplex-triplex.

Pe acest sector de activitate concurenţa este dură, "Mucart" SA Cluj-Napoca reuşind să-şi menţină segmentele de piaţă tradiţionale prin diversificarea producţiei în vederea adaptării la cerinţele clienţilor şi prin fabricarea unor produse corespunzătoare din punct de vedere calitativ şi menţinerea unor preţuri accesibile.

În ceea ce priveşte concurenţa, situaţia se prezintă astfel: pentru mucava şi produse din mucava, nu este cazul; pentru confecţii din carton ondulat societăţile "Rondocarton" SA Cluj-Napoca, "Rambox Dunapak" SA Sfîntu Gheorghe, "Romcarton" SA Bucureşti şi "Cartoplast" SRL Cluj-Napoca; pentru confecţii din carton duplex-triplex societatea A.B.C. Impex SRL Odorheiul Secuiesc; pentru confecţii papetare din hîrtie, societăţile "Perpignia" Călăraşi, "Pintexim" SRL Craiova, "Arhidesign" SRL Craiova şi Herlitz SRL Târgu Mureş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb