Rezultatele preliminate ale grupului "Rompetrol" au adus mai mulţi cumpărători pe piaţă

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2004

Cotaţiile acţiunilor societăţilor din grupul "Rompetrol" au evoluat în ultimele două şedinţe pe un trend ascendent. La Bursă, cursul acţiunilor "Rompetrol Well Services" a crescut ieri pînă la 1.920 lei/acţiune, însă lichiditatea a fost scăzută. Numărul acţiunilor "Rompetrol Well Services" transferate ieri a fost de 25.500 de bucăţi.

Pe piaţa Rasdaq, cotaţia acţiunilor "Rompetrol" (VEGA) a crescut ieri pînă la 900 lei/acţiune, după ce în şedinţa de marţi cursul a înregistrat o uşoară scădere. În sesiunea de ieri, creşterea uşoară a preţului acţiunilor VEGA a fost însoţită şi de majorarea lichidităţii acţiunilor, numărul titlurilor transferate fiind de peste 2,5 milioane de bucăţi.

Brokerii susţin că revenirea preţului acţiunilor "Rompetrol" pe un trend crescător a fost accentuată şi de informaţiile transmise de Grupul "Rompetrol" cu privire la activitatea societăţilor din cadrul acestuia.

Conducerea grupului a preliminat pentru 2003 o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de dolari. Totodată, vînzările "Rompetrol" au reprezentat 60% din cele realizate în 2003 de SNP "Petrom", principalul concurent al grupului, au precizat reprezentaţii "Rompetrol". Trebuie luat în considerare şi faptul că vînzările "Rompetrol" au fost realizate cu 5.600 de salariaţi, în timp ce ale SNP "Petrom" cu 60.000 de angajaţi. O creşterea importantă a înregistrat şi productivitatea muncii salariaţilor, care a ajuns, în 2003, la 220.000 dolari/an, faţă de 33.000 dolari/an a salariaţilor "Petrom".

Preţurile acţiunilor societăţilor din cadrul grupului "Rompetrol" au început să crească încă de la sfîrşitul anului trecut, după ce a fost deblocată situaţia financiară a principalei companii a grupului, "Rompetrol Rafinare Complexul Petromidia". Datoriile istorice ale societăţii vor fi acoperite prin emisiunea de obligaţiuni, care vor fi subscrise în întregime de stat. Conducerea grupului "Rompetrol" a precizat că "Rompetrol Rafinare Complexul Petromidia" a plătit în 2003 către bugetul de stat 362 milioane dolari, în prezent nemaiavînd nici o datorie către stat.

Creşterea cursurilor acţiunilor societăţilor din cadrul grupului "Rompetrol" a fost susţinută şi de ideea unei fuziuni între cele trei companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb