Richemont preia marca de bijuterii Buccellati

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 septembrie 2019

Richemont preia marca de bijuterii Buccellati

Richemont, companie elveţiană producătoare de bijuterii şi ceasuri de lux, a decis să cumpere marca italiană de bijuterii Buccellati, urmărind astfel să-şi extindă portofoliul exis-tent, care cuprinde brandurile Cartier şi Van Cleef & Arpels, potrivit Bloomberg.

Producătorul elveţian de articole de lux a cumpărat brandul din Milano de la Gangtai Group Corp., societate chineză de investiţii, iar preţul afacerii nu a fost dezvăluit. Achiziţia nu va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor operaţionale ale Richemont în anul fiscal curent, potrivit anunţului făcut vineri de compania din Geneva.

Luca Solca, analist la Sanford C. Bernstein, estimează că preţul plătit pentru brandul italian este sub cele 230 de milioane de euro (250 de milioane de dolari) pe care le-a plătit compania chineză pentru achiziţia Buccellati, în urmă cu câţiva ani.

Tranzacţia consolidează poziţia Richemont pe piaţa bijuteriilor de brand. Bijuteriile au devenit mai importante pentru compania elveţiană, deoarece s-au dovedit a fi un sector mai rezistent decât cel al ceasurilor în vremuri în care economia încetineşte. Richemont şi-a consolidat divizia de profil, după ce Cartier a lansat linii noi, precum Clash, pentru a atrage milenialii către acest brand.

"Buccellati este un brand cu o moştenire solidă, care poate beneficia de pe urma experienţei şi amplorii Richemont în sectorul bijuteriilor", a declarat analistul de la Bernstein.

Buccellati, care celebrează anul acesta o sută de ani de existenţă, mai produce ceasuri şi argintărie, utilizând tehnici din perioada Renaşterii. Diverse brăţări din colecţia sa sunt inspirate de nobilii din istoria europeană, precum Brăţara Caterina, care are o suprafaţă ca un fagure din aur şi diamante ce reproduce rochia de mătase alb-galbenă din secolul al XVI-lea purtată de Catherina de Medici la nunta sa cu Regele Henric al II-lea al Franţei (aşa cum apare într-un tablou).

Anul trecut, publicaţia italiană Corr-iere della Sera scria că brandul italian a avut vânzări de 50 de milioane de euro în 2017.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb