ZIARUL BURSA

30 septembrie 2019
Ediţia din 15.08.2024
"Aglomeraţia de la Urgenţe arată un sistem medical defectuos"

INTERVIU BURSA: RAED ARAFAT, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, ŞEFUL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ: "Aglomeraţia de la Urgenţe arată un sistem medical defectuos"

ADELINA TOADERCompanii / 30 septembrie 2019

Valoarea totală a investiţiilor pentru 2015-2022 - 900 milioane euro "Medicii care lucrează atât în sectorul public, cât şi în cel privat duc la o căpuşare a sistemului public şi la o disfuncţionalitate în interiorul acestuia" 

Porţile sistemului sanitar au fost închise una după cealaltă, în contextul în care numărul pacienţilor care pot fi văzuţi de medicii de familie a fost redus şi este nevoie de plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor de sănătate pentru a avea acces în sistem, consideră Raed Arafat, secretar de stat în ministerul afacerilor interne, şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă.

"Piaţă emergentă conform MSCI - printre principalele obiective ale conducerii BVB"

ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Piaţă emergentă conform MSCI - printre principalele obiective ale conducerii BVB"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 septembrie 2019

"Impactul listării Hidroelectrica ar fi aproape decisiv pentru ca piaţa noastră să fie trecută şi de MSCI la statutul de emergentă"  

"Promovarea pieţei de către FTSE ne poate ajuta să dezvoltăm comunitatea de investitori locali, sprijinul autorităţilor fiind însă foarte important pentru realizarea acestui lucru"

Obţinerea statutului de piaţă emergentă şi din partea agenţiei americane de rating MSCI va reprezenta, de acum înainte, unul dintre principalele obiective ale conducerii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB, pentru Ziarul BURSA.

Haosul de pe piaţa repo anunţă apropierea furtunii financiare perfecte

Haosul de pe piaţa repo anunţă apropierea furtunii financiare perfecte

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 30 septembrie 2019

CĂLIN RECHEA

Criza de lichiditate de pe piaţa interbancară americană s-a mai atenuat la sfârşitul săptămânii trecute. Federal Reserve Bank of New York a oferit 49 de miliarde de dolari pentru 14 zile, în condiţiile unei cereri similare şi 22,7 miliarde overnight, după ce a majorat limita ofertelor la 60 de miliarde, respectiv 100 de miliarde.

Dan Paul

DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR: "Am promovat din divizia C în divizia B a pieţelor de capital"

A consemnat ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 septembrie 2019

Reporter: Ce reprezintă accederea pieţei noastre de capital la statutul de emergentă din perspectiva dumneavoastră?

Dan Paul: Pasul făcut reprezintă recunoaşterea eforturilor pe care le-a realizat România pentru îndeplinirea unor criterii în vederea trecerii într-o categorie superioară a pieţelor de capital. Este ca şi cum la fotbal am fi promovat din divizia C în divizia B, pentru că în divizia A sunt pieţele dezvoltate.

Curajul şi raţiunea de stat

Cristian PirvulescuEditorial / 30 septembrie 2019

Cristian Pirvulescu

Între curaj şi raţiunea de stat nu pare să existe o legătură puternică. Şi asta, deşi încă în Politica lui Aristotel "curajul" era una dintre calităţile esenţiale ale omului politic. Dar astăzi un om politic nu riscă. El încercă să placă celor care votează, chiar dacă este conştient că asta nu are vreo legătură cu adevărul. Dar, de fapt, cui îi mai pasă de adevăr astăzi?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Cursa înarmărilor a fost pistol cu apă"

LANSARE IPHONE  "Cursa înarmărilor a fost pistol cu apă"

D.N.Companii / 30 septembrie 2019

Iubitorii de telefoane inteligente, care vor să fie mereu la modă, au o nouă grijă: s-a lansat iPhone 11 şi în ţara noastră. Între producători există o concurenţă incredibilă, lansările de modele noi se succed cu o repeziciune incredibilă, totul...

MACRO NEWSLETTER-30 Septembrie 2019

MACRO NEWSLETTER-30 Septembrie 2019

Macroeconomie / 30 septembrie 2019

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat scăderea anuală şi în august 2019, până la 2,7%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după un declin de 0,2% în luna anterioară. Preţurile energiei importate au...

Richemont preia marca de bijuterii Buccellati

Richemont preia marca de bijuterii Buccellati

Alina VasiescuInternaţional / 30 septembrie 2019

Richemont, companie elveţiană producătoare de bijuterii şi ceasuri de lux, a decis să cumpere marca italiană de bijuterii Buccellati, urmărind astfel să-şi extindă portofoliul exis-tent, care cuprinde brandurile Cartier şi Van Cleef & Arpels,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo