SUPLIMENTUL PREŢUL SĂNĂTĂŢII/ ANALIZĂ DELOITTE: Cum transformă inovaţiile industria de sănătate

VLAD BOERIU, Partener impozite indirecte, Deloitte România
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 30 septembrie 2019

Cum transformă inovaţiile industria de sănătate

Noile tehnologii, cererea în creştere pentru servicii medicale de calitate şi influenţa reglementărilor sunt principalele tendinţe pe piaţa globală tradiţională a sănătăţii în anii următori, arată studiul Deloitte 2019 Global Healthcare Outlook. Totodată, îmbătrânirea populaţiei şi bolile cronice tot mai răspândite necesită finanţare suplimentară, ritmul estimat de creştere la nivel mondial fiind de câte 5% anual până în 2022.

Costurile tot mai mari pe care trebuie să le susţină sistemele de asigurări de sănătate şi bugetele publice pot fi însă diminuate datorită descoperirilor tehnologice, tot mai multe companii fiind în ultimii ani axate pe furnizarea de echipamente şi produse mai ieftine, eficiente şi inovatoare.

Din aceste motive, este evidentă nevoia de a face investiţii atât în inovaţie, cât şi în digitalizare, care facilitează utilizarea mai bună a datelor atât în cadrul cercetării în scopul asistenţei medicale personalizate, cât şi a medicamentelor. Experţii Deloitte au analizat în diverse rapoarte inovaţiile la nivel global din această industrie, încercând să afle care dintre ele au mai mare probabilitate să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor, la scăderea costurilor şi să trans-forme îngrijirea medicală în următorii 10 ani.

Concluziile subliniază câteva tendinţe principale cu potenţial de trans-formare a industriei, cum ar fi metodele de secvenţiere genetică. Sunt vizate în special aplicaţiile care identifică populaţiile cu risc de îmbolnăvire sau terapiile potrivite pentru pacienţii care sunt suscepti-bili să răspundă la ele.

Tehnologia 3D poate contribui la realizarea de produse personalizate cu costuri reduse, care pot fi adaptate pentru a satisface nevoile individuale ale pacienţilor.

O altă tendinţă este imunoterapia, care se referă la tratamente cu potenţial de a extinde speranţa de viaţă a pacienţilor cu cancer, fără a suporta efectele secundare negative şi costurile chimioterapiei tradiţionale.

De asemenea, inteligenţa artificială poate fi folosită în asistenţa medical, fiind mai eficientă din pers-pectiva costurilor.

Realitatea virtuală este o altă tendinţă care reiese din analize. Prin crearea unei ambianţe artificiale, se poate accelera modificarea comportamentului unor pacienţi.

Folosirea social media pentru îmbunătăţirea experienţei pacientului se referă la utilizarea datelor extrase din social media şi din comunităţile online, care le oferă organizaţiilor din domeniul sănătăţii posibilitatea de a urmări experienţa consumatorilor şi evoluţia privind sănătatea populaţiei în timp real.

De asemenea, tehnologiile privind dispozitivele de monitorizare le permit pacienţilor şi personalului medical să monitorizeze cu uşurinţă starea de sănătate.

Nu în ultimul rând, telemedicina are rolul de a reduce vizitele la medic şi poate preveni complicaţiile şi vizitele la urgenţă.

Investiţiile în astfel de schimbări tehnologice se fac pe baza deciziilor strategice, aşa încât schimbarea paradigmei poate avea loc doar prin acceptarea noutăţii. În acest scop, liderii trebuie să creeze inclusiv o cultură a transformării modelelor de afaceri, mutând accentul pe investiţii de capital inteligente, în special pe noile tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială, analizele predictive sau automatizarea. Un factor de schimbare pozitivă devine, de asemenea, accesul tot mai facil la informaţiile despre pacienţi, datorită oportunităţilor pe care le creează analiza datelor, însă fără a neglija constrângerile legate de protecţia vieţii private şi a datelor personale, obligaţiile de etică şi de conformitate.

Totodată, având în vedere că jucătorii din sectorul sănătăţii acţionează într-un ecosistem dintre cele mai reglementate, colaborarea şi integrarea actorilor implicaţi vor juca un rol fundamental în viitor. Organizaţiile care înţeleg aceste tendinţe şi acţionează asupra modului în care pacienţii ar dori să utilizeze dispozitivele de sănătate digitale, telemedicina, resursele online sau alte tehnologii vor fi probabil mai bine poziţionate în noul context. Chiar dacă nu se află în avangarda acestor transformări şi nu experimentează la scară largă inovaţiile, apetitul pentru investiţii în cercetare şi dezvoltare nefiind stimulat prin politici clare, sectorul sănătăţii din România a început în ultima vreme să se înscrie în tendinţele globale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb