MedLife a luat un credit sindicalizat de 90 milioane euro, pentru noi achiziţii

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 30 septembrie 2019

Sistemul Medical MedLife, unul din principalii actori din piaţa serviciilor medicale private din ţara noas-tră, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 90 milioane de euro, care include modificarea şi majorarea facilităţilor exis-tente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, a anunţat compania.

"Aşa cum s-a aprobat la ultima Adunare Generală, creştem liniile de finanţare în vederea dezvoltării şi extinderii grupului la nivel naţional şi internaţional. Faptul că am reuşit să ne îmbunătăţim marjele, ne permite să creştem sustenabil, asigurând totodată, raportul optim dintre datoria netă şi profit. Programul de achiziţii este în continuă derulare, în perioada imediat următoare sperăm să finalizăm câteva tranzacţii, iar în paralel, continuăm şi inves-tiţiile în proiectele de tip green field, de digitalizare şi tehnologizare. Complexitatea actului medical a crescut, atât la nivel de diagnostic, cât şi la nivel spitalicesc, ajungând la un grad ridicat de performanţă, ceea ce ne permite să devenim o referinţă regională, mai ales în ceea ce priveşte chirurgia bolilor metabolice, neurochirurgia şi chirurgia cardiovasculară intervenţională", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit sindicalizat este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali şi finanţatori. Tranzacţia a fost asistată de casa de avocatură SCP Scorei şi Asociaţii prin Av. Iulia Malis din partea MedLife şi de către casa de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, prin avocaţii Mihai Dudoiu, Partener şi Sergiu Negreanu, Senior Associate, din partea sindicatului de bănci.

Potrivit reprezentanţilor grupului, la această majorare se vor putea adăuga alte lichidităţi proprii ale companiei, până la valoarea totală de 30 milioane de euro.

Sistemul Medical MedLife a înregis-trat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 461 milioane lei, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Compania a raportat rezultate în creştere şi la nivel de profit. Astfel, valoarea consolidată pro-formă a EBITDA a fost de 78 milioane lei în creştere cu 81% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea consolidată pro-formă a profitului net a fost de circa 14 milioane lei, în creştere cu 230% faţă de primul semes-tru din 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb