"Roclip" Făgăraş şi-a cerut insolvenţa

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2011

Compania va promova un plan de reorganizare judiciară

Roclip Făgăraş va intra în reorganizare judiciară, ne-a declarat acţionarul majoritar al companiei, Virgil Mija. Pe rolul Tribunalului Braşov se află două procese pe rol pentru declararea insolvenţei - unul dintre ele, cel care se va judeca mâine, este promovat de societate, în timp ce cel de-al doilea, cu termen pe 8 decembrie, a fost promovat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov. De altfel, instituţia a încercat în ultimul an de mai multe ori să vândă activele societăţii făgărăşene, dar nu a atras niciun investitor interesat.

Potrivit lui Mija, societatea se va redresa până la mijlocul anului viitor. "Noi am angajat de curând aproape 50 de oameni şi am ajuns la un efectiv de aproape 100 de angajaţi. Avem contracte importante pe anul viitor. Roclip este singura companie din România care produce fulgi de cartofi, de fasole sau de mazăre şi noi am avut foarte mult de suferit din cauza faptului că s-au tăiat din subvenţii şi nu putem ţine pasul cu importurile din Olanda sau din Germania, acolo unde statul subvenţionează acest domeniu", a mai spus Mija.

Pierderile companiei făgărăşene au crescut în primele nouă luni ale acestui an de peste două ori, de la 1,007 milioane de lei la 2,170 milioane de lei, în condiţiile în care afacerile companiei au scăzut aproape la jumătate 2,408 milioane de lei la 1,308 milioane de lei. Veniturile totale ale companiei au scăzut cu aproape 62%, de la 2,728 milioane de lei la 1,043 milioane de lei, în timp ce cheltuielie s-au restrâns cu doar 13,77%, de la 3,727 milioane de lei la 3,214 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1.  

    Farta fulgi, "viata e pustiu".Niciodata,dar niciodata nu m-am gindit cit de importanta, pentru tara, e piata fulgilor....oricare ar fi ei.Abia acum imi dau seama ca orice afacere privata, trebuie subventionata.Si orice elev trebuie sa manince fulgi.Caci altfel mama dracului ne ia pa toti.Am inebunit eu? Daca da, atunci o sa imi sara fulgii.. 

    Domn Make, sa imi sara fulgii, daca romanica a asimilat ceva din economia de piata! Fara subventii afacerile "private" e moarte.Doresc ca sa va sustin, ca, in cazul in care, o sa doriti, sa sprijin printr-o greva spontana, ziarul pe care cu onoare il conduceti, sa primeasca subventii.Sa le sara fulgii de invidie, celor din industria fulgilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb