ROMÂNIA - SPANIA Ultima şansă pentru a ajunge la... Bucureşti

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 5 septembrie 2019

Ultima şansă pentru a ajunge la... Bucureşti

Echipa naţională de fotbal joa-că, astăzi, împotriva Spaniei, o partidă foarte importantă în vederea calificării la Euro 2020. Meciul va începe la ora 21.45 şi se va disputa pe o Arenă Naţională plină, toate biletele au fost vândute cu mult timp înainte. Calculele sunt multiple, atât cele legate de clasament şi de şansele noastre de a prinde locul doi, care asigură calificarea, dar şi cele care se fac vizavi de acest meci, cu un adversar de primă mână. Cert este că o înfrângere a tricolorilor şi o victorie a Suediei în Feroe ar pune între noi şi locul doi şase puncte, o dis-tanţă dificil de recuperat în ultimele partide rămase de disputat. Alte rezultate în această dublă îi avantajează pe tricolori, deşi e puţin probabil ca Suedia să se încurce în faţa reprezentantei micuţului stat insular.

Selecţionerul Cosmin Contra a încercat să-şi mobilizeze jucătorii pe parcursul ultimelor zile, dar a făcut apel şi la publicul prezent la stadion să încurajeze echipa: " Sper ca vara viitoa-re să fim împreună tot aici, pe Arena Naţională, la un meci de Campionat European. Ar fi cea mai mare realizare a mea ca antrenor. Să pot să fac o ţară întreagă fericită ar fi extraordinar. Ce am transmis jucătorilor este că atunci când intrăm pe teren trebuie să facem tot posibilul ca să îi facem pe spectatori fericiţi, să redescopere sau să aibă plăcerea de a veni pe stadion să susţină echipa naţională şi să fie mândri când pleacă de la stadion că sunt români. O echipă este mai puternică când primeşte sprijin necondiţionat din partea suporterilor, mai ales avem nevoie de acest sprijin în momentele mai grele care se întâmplă în timpul unui meci. Fotbalul înseamnă pasiune, iar acest sentiment este trăit atât de noi, de jucători cât şi de suporteri. Nouă ne pasă pentru că vouă vă pasă. Mi-ar plăcea să am 3-0, să nu revin tot timpul pe tabelă, să câştigăm uşor meciurile, dar din păcate se pare că în ultimul timp avem parte de suferinţă până în ultimele minute. Sperăm că pe viitor nu se va mai întâmpla lucrul ăsta".

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine că ar fi mulţumit cu patru punc-te din dubla cu Spania şi Malta: "Cu patru puncte aş fi mulţumit în dubla cu Spania şi Malta, cu şase aş fi foarte fericit. Nu e deloc uşor să te poţi impune în faţa Spaniei. E totuşi un avantaj uriaş că s-au vândut toate biletele şi vom avea 50.000 de români pe Arena Naţională. Iar aceşti suporteri cu siguranţă vor transmite din energia lor şi jucătorilor, astfel încât la final să fim toţi fericiţi". Pentru următoarele două meciuri, Cos-min Contra se va baza pe următorii jucători: Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 61/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), Ionuţ Radu (Genoa, 0/0); Fundaşi: Romario Benzar (Lecce, 15/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 54/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 4/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 36/0), Adrian Rus (MOL Fehervar, 0/0), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep, 16/0), Florin Ştefan (Sepsi OSK, 0/0); Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Anderlecht, 44/6), Răzvan Marin (Ajax, 17/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 31/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 4/0) Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 20/4), Ianis Hagi (Genk, 5/0), Alexandru Maxim (Mainz, 36/3), Gheorghe Grozav (Kisvarda, 28/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0); Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 33/12), George Puşcaş (Reading, 8/4), Florin Andone (Galatasaray, 21/1).

Pentru a face o simplă comparaţie, iată şi lotul Spaniei, care s-a deplasat la Bucureşti: Portari: David De Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Chelsea), Pau Lopez (AS Roma); Fundaşi: Jose Gaya (Valencia CF), Jordi Alba (FC Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Mario Hermoso (Atletico Madrid), Unai NúZez (Athletic Bilbao), Sergio Ramos (Real Madrid), Diego Llorente (Real Sociedad), Jesus Navas (Sevilla FC); Mijlocaşi: Dani Parejo (Valencia CF), Sergio Busquets (FC Barcelona), Thiago Alcantara (FC Bayern Munchen), Saul Niguez (Atletico Madrid), Rodrigo Hernandez (Manchester City), Suso (AC Milan), Fabian Ruiz (SSC Napoli), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Ceballos (Arsenal); Atacant: Rodrigo Moreno (Valencia CF), Paco Alcacer (Borussia Dortmund), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad).

Partida va fi precedată şi de un moment emoţionant. Federaţiile de Fotbal din Spania şi ţara noastră au primit acordul UEFA pentru a-şi manifesta susţinerea pentru Luis Enrique, fostul internaţional şi selecţioner spaniol care a trece printr-o cumplită suferinţă în urma decesului fiicei sale. Astfel, va fi ţinut un moment de reculegere, iar jucătorii ambelor echipe vor purta banderole negre.

Fostul căpitan se retrage

Cristian Săpunaru şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională pentru care a evoluat în 36 de meciuri, în 11 dintre ele purtând banderola de căpitan, anunţă Federaţia Română de Fotbal. În scrisoarea de retragere transmisă FRF şi făcută publică pe acelaşi site, Cristian Săpunaru, acum sub contract cu gruparea turcă Denizlispor, a mulţumit tuturor celor care l-au ajutat şi i-au fost alături, precizând că îşi doreşte ca prima reprezentativă să se califice la EURO 2020. Săpunaru a evoluat de-a lungul carierei sale de până acum la formaţiile Progresul Bucureşti, FC Rapid, FC Porto, Real Zaragoza, Elche, Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Kayserispor şi acum la Denizlispor.

El a debutat la prima reprezentativă în mandatul selecţionerului Victor Piţurcă, la 31 mai 2008, în partida amicală pe care echipa naţională a câştigat-o cu scorul de 4-0 cu Muntenegru. A făcut parte din lotul României la EURO 2008, dar nu a apucat să joace, fiind doar rezervă în partidele cu Franţa, Italia şi Olanda. În schimb, a jucat în tricoul naţionalei în toate cele trei partide de la EURO 2016, cu Franţa, Elveţia şi Albania. Săpunaru a evoluat ultima oară într-un meci oficial pentru România la 10 iunie 2019, în partida cu Malta (scor 4-0), din preliminariile EURO 2020.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A7OL0muq1

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb