"Romcab" îşi va reloca spaţiile de producţie

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 decembrie 2007

Firma producătoare de cabluri şi conductori SC Romcab SA îşi va schimba locaţia de producţie, întrucât spaţiile actuale nu sunt suficiente pentru dezvoltarea producţiei conform planurilor pe care societatea le are pe termen lung - a declarat conducerea firmei.

În anul 2008 societatea îşi propune demararea producţiei pentru game noi de produse, şi anume cablu de energie pentru infrastructură şi cablu de medie şi înaltă tensiune. Noile tipuri de cabluri prevăzute vin în completarea gamei actuale de cabluri şi conductori electrici de joasă şi medie tensiune destinaţi instalaţiilor în construcţii civile şi industriale. Creşterile de activitate sunt şi în domeniul cablajelor, unde pentru 2008, clienţii au solicitat dublarea cifrei de afaceri realizate în 2007, care generează creşterea numărului de personal şi a spaţiului alocat desfăşurării producţiei.

Cifra de afaceri previzionată de societate pentru anul următor este de 25 de milioane de euro şi va fi realizată pe principalele segmente de piaţă cărora se adresează produsele SC Romcab SA: instalaţii în construcţii, industria auto, infrastructură şi produse de uz casnic. Vânzările către pieţele Uniunii Europene vor continua să deţină un procent important din cifra de afaceri, estimate pentru 2008 la 35% din total şi vor fi orientate cu precădere către Polonia, Germania, Italia şi Ungaria.

Pentru atingerea obiectivelor, planul de investiţii al firmei include dezvoltarea spaţiilor de producţie şi achiziţionarea de utilaje care să permită atât creşterile de gamă propuse, cât şi îmbunătăţirea calitativă a produselor actuale.

În 2008, eficientizarea activităţii firmei va conduce la un profit previzionat de 7% din cifra de afaceri, în timp ce EBITDA va ajunge la 13%.

În acord cu necesităţile de extindere a spaţiilor de producţie a fost efectuată vânzarea locaţiei actuale - o suprafaţă de 42,000 metri pătraţi de teren şi 29,000 metri pătraţi suprafaţă construită. În acelaşi timp sunt în curs de finalizare negocierile în vederea achiziţionării unei suprafeţe de teren de 80,000 metri pătraţi şi au fost demarate întocmirea caietului de sarcini şi licitaţia pentru desemnarea firmei constructoare a noii fabrici, care se va situa la 15 km de municipiul Târgu Mureş. Până la finalizarea noului amplasament, activitatea societăţii se va des­făşura în locaţia anterioară, în baza unui contract de închiriere pentru o perioadă de doi ani, încheiat cu noii proprietari.

Compania SC Romcab SA se află în procedură de reorganizare conform Legii 85/2006 şi până în prezent societatea şi-a achitat conform scadenţelor din plan toate obligaţiile la plată datorate, din surse care provin din fluxul de activitate. După vânzarea activelor, o parte din sumele de bani încasate au fost utilizate pentru achitarea integrală a sumelor rămase de plătit în baza planului de reorganizare iar restul sumelor sunt destinate pentru sus­ţinerea creşterilor de activitate previzionate. Compania şi-a îndeplinit obligaţiile financiare asumate prin planul de reorganizare judiciară, astfel încât următorul pas în evoluţia situaţiei juridice a firmei este ieşirea din procedura de reorganizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb