Romcarbon vrea să dezvolte noi activităţi de reciclare

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2023

Sursa foto: www.romcarbon.com

Sursa foto: www.romcarbon.com

English Version

"Reducerea emisiilor de carbon nu mai este doar o problemă de mediu", conform raportului societăţii

Procesatorul de plastic Romcarbon Buzău (ROCE) a semnat un acord cu Swancor Holding pentru dezvoltarea unei noi activităţi de reciclare, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Colaborarea cu Swancor are ca scop dezvoltarea pe teritoriul Uniunii Europene a activităţii de reciclare a materialelor termorigide", se arată în document.

Swancor este o companie înfiinţată în anul 1992, cu fabrici în Nantou, Shanghai, Tianjin, Jiangsu şi Malaezia, orientată spre tehnologie şi care se concentrează pe cercetare şi dezvoltare inovatoare. Grupul de firme Swancore se ocupă, în principal, de producţia de compozite chimice fine şi fibră de carbon, produsele sale fiind furnizate în peste treizeci de ţări.

Potrivit raportului de la BVB, participarea Romcarbon în cadrul parteneriatului cu Swancor face parte din eforturile companiei de dezvoltare a activităţii sale de reciclare şi de aliniere la principiile economiei circulare.

"Compania şi-a extins/intensificat eforturile de scalare a activităţii curente de reciclare, pe măsură ce obiectivele europene şi globale de decarbonizare s-au definit. Astfel, colaborarea cu Swancor este un pas firesc, în contextul în care semnele schimbărilor climatice au devenit vizibile şi reducerea emisiilor de carbon nu mai este doar o problemă de mediu, ci are şi un impact economic solid, toate industriile ţintind către emisii nete zero şi către o funcţionare durabilă", se menţionează în document.

Pentru primele nouă luni ale anului, Grupul Romcarbon a raportat venituri de aproape 230 milioane de lei, cu 20% sub cele din primele trei trimestre ale anului trecut şi o pierdere de 0,9 milioane lei, faţă de un profit net de circa 13,4 milioane lei, în intervalul ianuarie-septembrie 2022.

Romcarbon Buzău este producător de plăci şi profile din plastic ce are şi activităţi în industria chimică şi de reciclare. Evaluarea bursieră a emitentului se ridică la circa 100 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb