Romgaz susţine că a contestat în instanţă opt puncte din raportul Curţii de Conturi

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2017

Romgaz susţine că a contestat în instanţă opt puncte din raportul Curţii de Conturi

Producătorul de gaze Romgaz susţine că a respectat legea privind taxele şi redevenţele plătite, motiv pentru care a contestat în instanţă opt puncte din concluziile raportului Curţii de Conturi. Romgaz a făcut plăţi nejustificate de 11,2 milioane lei, din care 9,15 milioane lei (echivalent cu 2 milioane euro) către persoanele cu funcţii de conducere au reprezentat "spor pentru lucru sistematic peste programul normal de lucru, fără ca acest timp să fie demonstrat prin documentele justificative", arată raportul Curţii de Conturi pentru anul 2015, publicat pe site-ul instituţiei.

"Referitor la Raportul Curţii de Conturi, Romgaz consideră că a respectat şi aplicat corect prevederile legale în vigoare referitoare la taxe, impozite, redevenţe şi ale contractului colectiv de muncă, motiv pentru care a contestat în instanţă opt puncte din concluziile raportului, acţiunea fiind în desfăşurare", se arată într-o precizare transmisă de către companie, citată de News.ro.

Producătorul de gaze menţionează că şi-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de angajaţi şi faţă de acţionari.

"Totodată, compania respectă cu stricteţe legislaţia şi reglementările în vigoare şi a demonstrat prin rezultatele obţinute că îşi desfăşoară activitatea bazându-se pe principii de guvernanţă corporativă şi afaceri sănătoase, îndeplinindu-şi obligaţiile asumate atât faţă de personalul propriu, cât şi faţă de acţionari", mai afirmă oficialii companiei.

Potrivit Curţii de Conturi, Romgaz a făcut alte plăţi nejustificate, în sumă de 1,05 milioane lei, prin acceptarea la plată a unor situaţii de lucrări pentru investiţii, în care au fost cuprinse, în mod incorect, la articolele de deviz "utilaj" şi "transport", cote de cheltuieli directe aferente angajatorului, reprezentând contribuţii de asigurări sociale, asigurări de sănătate, şomaj, fond garantare salarii, fond risc şi accidente, fond persoane cu handicap şi fond concedii şi indemnizaţii.

Romgaz a mai făcut cheltuieli nejustificate de 353.000 lei prin acceptarea la plată a contravalorii biletelor de avion, inclusă în costul total al biletelor de odihnă şi tratament decontate salariaţilor.

Alte 622.000 lei au fost plătite nejustificat prin contractarea şi acceptarea la plată a unor servicii de consultanţă şi asistenţă juridică, în condiţiile în care entitatea avea în structura organizatorică un serviciu juridic format, în medie, din nouă jurişti, arată raportul Curţii de Conturi.

În primele nouă luni din 2016, profitul net al companiei a scăzut cu 27%, până la 713,7 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 18%, la 2,4 miliarde lei, activitatea producătorului fiind afectată de scăderea consumului de gaze.

Producţia de gaze a companiei a scăzut cu 27%, la 3,03 miliarde metri cubi, faţă de 4,13 miliarde metri cubi în primele nouă luni ale anului 2015.

La 30 septembrie 2016, Romgaz avea 6.250 de angajaţi, mai puţini cu 1,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Compania Romgaz, controlată de stat, alături de OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, concentrează aproape toată producţia de gaze naturale a României.

Acţionar principal al Romgaz este statul român, cu o participaţie de 70%.

Precizare: Contestaţiile Romgaz nu vizează concluziile raportului Curţii de Conturi cu privire la redevenţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb