Rusia intenţionează să aibă până anul viitor o rublă "digitală"

S.B.
Internaţional / 22 aprilie 2022

Rusia intenţionează să aibă până anul viitor o rublă "digitală"

Rusia a declarat joi că intenţionează să aibă până anul viitor o rublă "digitală" capabilă să facă plăţi internaţionale şi, de asemenea, doreşte să extindă numărul de ţări care acceptă cardurile bancare în stil Visa şi Mastercard care sunt administrate de banca sa centrală, informează news.ro.

Odată cu sancţiunile occidentale care exclud Rusia din părţi mari ale sistemului financiar global, Moscova caută modalităţi alternative de a efectua plăţi cheie atât în ​​ţară, cât şi în străinătate.

Guvernatorul băncii centrale a ţării, Elvira Nabiullina, a declarat că banca intenţionează ca tranzacţiile reale cu ruble "digitale" să fie posibile anul viitor şi că moneda digitală ar putea fi utilizată în unele tranzacţii internaţionale.

"Rubla digitală se numără printre proiectele prioritare. Am creat destul de repede un prototip... acum facem teste cu bănci şi anul viitor vom avea treptat tranzacţii pilot", a declarat Nabiullina Camerei inferioare a Parlamentului Rusiei.

Rusia, la fel ca multe alte ţări din întreaga lume, a dezvoltat bani digitali în ultimii doi ani pentru a-şi moderniza sistemul financiar, a accelera plăţile şi a scăpa de ameninţarea ca criptomonedele precum bitcoin să câştige influenţă.

Unii experţi ai băncilor centrale au sugerat, de asemenea, că noile tehnologii înseamnă că ţările ar putea trata mai direct între ele, făcându-le mai puţin dependente de canalele de plată dominate de Occident, cum ar fi sistemul SWIFT.

Bahamas a fost primul stat care a lansat o monedă digitală naţională în 2020, în timp ce China este cea mai avansată dintre economiile majore, care a efectuat o încercare în masă a unui yuan digital la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din acest an.

Nabiullina a mai spus că Rusia intenţionează să extindă numărul de ţări care acceptă cardurile bancare MIR ale băncii centrale, o alternativă la Visa şi MasterCard, care s-au alăturat altor firme occidentale şi au suspendat operaţiunile în Rusia.

MIR şi UnionPay din China sunt printre puţinele opţiuni rămase ruşilor pentru a efectua plăţi în străinătate, deoarece băncile ruse au fost izolate de sistemul financiar global, ca răspuns la ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea militară specială" din Ucraina.

Eforturile Occidentului de a închide posibilele rute pentru eludarea sancţiunilor au continuat joi. Cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, Binance, a declarat că dezactivează conturile cetăţenilor ruşi şi ale companiilor cu sediul acolo care deţin active echivalente cu peste 10.000 de euro (10.900 de dolari). Cei afectaţi vor putea în continuare să-şi retragă banii, dar acum li se va interzice să facă noi depozite sau să tranzacţioneze, o măsură conformă cu sancţiunile Uniunii Europene, a spus Binance.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. :) aaam inteles ... rubla digitala :)

     

    si rubla asta "degetica" o sa va scoata din rahat, nu ? :))))  

    o sa se gaseasca unii sa va iubeasca rubla "degetica" , ce ziceti ? :))))  

    p.s. ce-i mai iubeste Putin pe Klaus Schwab (WEF), pe Bill Gates si pe ceilalti satanisti ai lumii care tot incearca ei inrobirea Lumii (in acest caz prin restrangerea utilizarii cash-ului in vederea eliminarii sale treptate) ... imi da lacrima in coltul ochilor de ...ras! :)  

    1. o sa vada rusii belea economica masiva in 2022-2023 ... mai discutam in 2023 despre cat de "invingatoare" o sa fie economic cand o sa termine "frizerii mondiali " cu coafarea Rusiei :)) .... de aici miscari masive interne in Rusia (pe motiv de ... foame masiva si saracie extinsa dincolo de suportabilitatea populatiei) ...de aici... multe implicatii !

      o sa fie circ total !  

      p.s. reamintesc una dintre anticiparile mele .... Rusia sa se pazeasca de atmosfera economica din perioada 24 dec 2022- 7-9 ian 2023 .... mare belea economica atunci in Rusia :))  

      p.p.s. o alta anticipare: intrevad de asemenea mari probleme pentru Rusia cu tot ce inseamna comunicare tehnologica, internet, comert electronic, logistica tehnologizata etc.... in perioada 16 mai - 6 iunie 2022  

      Veti plati atat de adanc si atat de grav TOATE RAUTATILE facute vecinilor (si Romaniei) in ultima suta de ani de nici Sf Petru nu o sa recunoasca fata Rusiei la portile Raiului !  

      Oarba dupa voi , javrelor!  

      V-am luat urma frumosilor , tin bine haturile in mana situational la nivel de fractii temporale si am sa va demolez sistematic cu cicluri situationale cum nimeni altcineva in lumea asta nu poate, cu eleganta si stil !  

      V-a placut schema cu 2/3 din rezervele valutare si din aur blocate ? Vor fi date Ucrainei si altor natiuni chinuite de voi (Georgia, Rep Moldova, etc) pentru distrugerile provocate de-a lungul timpului ! de ce asta? ... va amintiti scarnaviilor ruse de Tezaurul Romanesc confiscat ?  

      o sa va coste adanc acea fapta miseleasca , golanii si banditii Istoriei care sunteti ...  

      Lasa ca va demoleaza Vali de va scoate din istorie, golanilor!  

      Ce poate fi mai misto decat sa construiesti din anonimitate fluxuri de situatii in timp care sa se si materializeze continuu si succesiv ... si nici mama dracului sa nu stie cum de apar si de ce apar ? Nu e misto asta?  

      Putin, o sa te coste de-o sa te usture nesimtirea , violenta si duritatea cu care Rusia a tratat Romania de-a lungul timpului in ultimul secol !  

      M-am nascut si m-am antrenat sa platesc tarii tale toate magariile de pana acum !

      Enjoy the ride ... pana la groapa!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb