Rusia, targetul de export de la Biofarm

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2013

Vânzările au crescut cu aproape 11% în primele nouă luni

Maxim Moldovan, analist financiar al Prime Transaction: "Acţiunile Biofarm au crescut cu 38% de la începutul anului, iar rezultatele curente ar putea contribui la consolidarea cotaţiei la nivelul actual"

Dănuţ Vasile, directorul general al "Biofarm": "Am avut rezultate foarte bune, în condiţiile în care piaţa farmaceutică merge foarte prost"

Vânzările producătorului farmaceutic Biofarm (BIO) au crescut cu aproape 11% în primele nouă luni comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 85,5 milioane lei (19,4 milioane euro), iar profitul a urcat cu 7%, la 18,5 milioane lei (4,2 milioane euro), a anunţat compania.

În intervalul ianuarie-septembrie 2012, Biofarm a avut vânzări de 77,2 milioane lei şi un profit de 17,3 milioane lei.

Dănuţ Vasile, directorul general al Biofarm, consideră rezultatele companiei ca fiind "foarte bune", având în vedere evoluţia industriei farmaceutice la nivel naţional. Domnul Vasile ne-a mai declarat: "Avem vânzări în creşteri cu 10% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, iar profitul a crescut cu aproximativ 7% în aceeaşi perioadă. Asta în condiţiile în care piaţa farmaceutică merge foarte prost. Sper să ţinem ritmul de creştere de până acum, dar nu ştiu dacă ne va ajuta şi piaţa". Printre problemele care afectează piaţa farmaceutică din ţara noastră, directorul general a "Biofarm" a menţionat taxa clawback, termenele de plată, dar şi situaţia economiei per ansamblu care generează o putere de cumpărare scăzută.

Biofarm are un portofoliu de 200 de produse care acoperă 60 de arii terapeutice şi se numără între primii zece producători de medicamente în volum.

La începutul lunii, directorul general al companiei, Dănuţ Vasile, declara că producătorul îşi va dubla capacitatea de producţie şi va intra pe noi arii terapeutice, odată cu relocarea în 2015 în noua fabrică, aflată în construcţie, şi se va concentra pe dezvoltarea exporturilor.

Totodată, Biofarm reorganizează şi dezvoltă departamentul de export, targetul fiind, în principal, Rusia şi statele din fosta URSS, şeful producătorului fiind de părere că exporturile vor fi sursa de creştere în viitor.

În prezent, exporturile reprezintă 3,5% din cifra de afaceri, iar ţările de destinaţie sunt Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Serbia, Kazahstan şi Ungaria şi urmează să intre în Cehia şi Slovacia, potrivit Mediafax.

Maxim Moldovan, analist financiar al Prime Transaction, a declarat: "Rezultatele Biofarm la nouă luni (afaceri de 85,5 milioane lei, mai mari cu 10,7% faţă de asimilară din 2012, şi profit de 18,5 milioane de lei, în creştere cu 7%) se încadrează în

tendinţa înregistrată în trimestrele precedente: extinderea cifrei de afaceri şi îmbunătăţirea profitului. În comparaţie cu piaţa farmaceutică din România, care a scăzut cu 3,3% în trimestrul trei (conform datelor Cegedim), Biofarm a înregistrat în aceeaşi perioadă un avans de 11% al cifrei de afaceri, până la 27,1 milioane lei, iar profitul s-a menţinut la 5 milioane lei. Acţiunile Biofarm au crescut cu 38% de la începutul anului, iar rezultatele curente ar putea contribui la consolidarea cotaţiei la nivelul actual. Perspectivele pe termen mediu rămân pozitive, odată cu relocarea producţiei în noua fabrică cu o capacitate de producţie de două ori mai mare, a cărei finalizare este aşteptată să aiba loc în 2015, şi extinderea vânzărilor la export".

În urmă cu două săptămâni, acţionariatului Biofarm s-a schimbat, după ce SIF Oltenia a vândut pachetul de 315 milioane de acţiuni, pentru 96,075 milioane lei, către SIF Muntenia, controlată indirect de SIF Banat-Crişana. Astfel, SIF BanatCrişana, condusă de Dragoş Bîlteanu, deţine indirect un pachet de control de 51% din acţiunile producătorului de medicamente. Un alt acţionar important este SIF Moldova, cu 13,3% din acţiuni.

Biofarm are peste 350 de angajaţi. Compania este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, iar la cotaţia de luni Biofarm are o capitalizare de 313,3 milioane lei (71 milioane de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb