Ruşii dau tot mai multă mită

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2010

Ruşii dau tot mai multă mită

Suma medie dată ca mită în Rusia aproape s-a triplat în perioada 2008-2009, în pofida slăbirii climatului economic global, spun oficialii de la Moscova.

"Mita - comercială şi personală, a fost de peste 23.000 de ruble (776 de dolari) în 2009", a anunţat, într-un raport, departamentul pentru Securitate Economică din cadrul Ministerului de Interne din Rusia, arătând că, în 2008, suma medie plătită ca mită a fost de 9.000 de ruble (304 dolari).

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a promis să lupte împotriva corupţiei, când şi-a preluat mandatul, în luna mai 2008. O serie de scandaluri care au implicat Poliţia, anul acesta, au culminat cu elaborarea unui decret prezidenţial ce stabileşte reducerea personalului din Ministerul de Interne cu 20%, în decurs de doi ani, respectiv majorarea salariilor pentru personalul neafectat de disponibilizări.

"În 2009 au fost înregistrate 4.300 de infracţiuni, din care 4.200 numai în cadrul Ministerului de Interne. Circa 1.700 de cazuri au legătură cu practici de corupţie", potrivit raportului, care specifică: "Aproape 4.000 de persoane au fost arestate pentru mită în 2009".

Alexander Nazarov, directorul departamentului de Securitate Economică, a declarat: "Cifrele nu se vor schimba anul acesta. Două elemente contribuie la problema corupţiei - persoana care ia mita şi cea care dă mita".

Totuşi, Nazarov a menţionat că numărul cazurilor de mită a scăzut cu 7% în primele două luni din 2010, însă acest declin "nu este un semn de victorie".

"Daimler" a dat mită 5 milioane de euro în Rusia

Producătorul auto german "Daimler" AG, acuzat de dare de mită de către autorităţile americane, a oferit unor oficiali ruşi mită în valoare de 5,02 milioane de euro pentru obţinerea de comenzi de maşini pentru guvernul de la Moscova, anunţă Ria Novosti.

Grupul "Daimler" a fost acuzat în SUA că a mituit oficiali din 22 de state, în perioada 1998-2008, în vederea obţinerii de contracte guvernamentale pentru achiziţii de vehicule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb