SĂ NU AVEM AŞTEPTĂRI PREA MARI Lucian Anghel: Primului ETF la BVB, un copil

RALUCA MARIN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2012

Lucian Anghel: Primului ETF la BVB, un copil

Listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a primului fond deschis (OPCVM Tranzacţionabil), "ETF BET Tradeville", care va investi în acţiunile companiilor incluse în cel mai important indice de pe piaţa locală, indicele BET, este o zi importantă pentru piaţa de capital din ţară, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Totuşi, nu trebuie să ne aşteptăm ca acest instrument să revoluţioneze volumele de tranzacţionare, dar este un produs necesar pentru o piaţă în dezvoltare, a subliniat domnia sa.

Lucian Anghel a declarat: "Implementarea a durat nouă luni şi, practic, este un copil. Nu este normal ca un nou născut să depăşească recordul la 100 metri garduri".

Oficialul BVB a amintit că indicele BET a avut o creştere de 11%, de la începutul anului până în prezent, şi un echivalent de dobândă în jur de 16% pe an.

"ETF BET Tradeville" este al treizeci şi doilea instrument financiar pentru care "Tradeville" şi-a asumat rolul de market maker, a precizat directorul general "Tradeville", Mihaela Bîciu.

Mihai Coca Cozma, "Alico Pensii": "Un fond de investiţii/pensii ar putea să investească în acest produs atât timp cât piaţa nu i-ar oferi posibilitatea de a lua acţiuni < bucată cu bucată >"

Produsul oferit de "SAI Vanguard Asset Management" este interesant, în măsura în care va exista lichiditate pentru el, este de părere Mihai Coca Cozma, directorul general al "Alico Pensii".

Un fond de investiţii/pensii ar putea să investească în acest produs atât timp cât piaţa nu i-ar oferi posibilitatea de a lua acţiuni "bucată cu bucată", a precizat domnia sa.

Mihai Coca Cozma ne-a declarat: "Cred că după una-trei luni de evoluţie, ne-am putea face o părere mai clară. Oricum, apariţia unui astfel de produs este un început bun şi, totodată, cred că, în primă fază, este o modalitate uşoară pentru un investitor mic de a avea o expunere pe piaţă pe termen mediu sau lung".

"ETF BET Tradeville" este administrat de "SAI Vanguard Asset Management" şi are o valoare iniţială a activului net de 500.000 lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A aflat si el ce este un "ETf"! Culege in din roadele fostului CA care si-a spart capul cu introducerea acestui ETF.

    1. Nu s-a chinuit fostul CA. Nici "saracu Lucian" . Executivul ala prost , care trebuie dat afara si pentru care nu sunt bani niciodata, aia au facut. Fara sa aibe parte de vreo specializare sau ceva. Dl. Presedinte si colegii lui nu dau doi lei opariti pe executiv, desi , era primul punct din programul lor maret. P (ilon) despre salariati, P de la salariati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb