Sarcinile de serviciu ale ASF sunt "proiecte speciale" care merită prime

MARIA GAGIU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2014

Sarcinile de serviciu ale ASF sunt "proiecte speciale" care merită prime

Actualizare 13:17 Răspunsul ASF: "Vor avea primă de performanţă toţi cei care îşi vor depăşi obiectivele profesionale potrivit atribuţiilor curente"

ASF ne-a transmis următoarele precizări: "Vor avea primă de performanţă toţi cei care îşi vor depăşi obiectivele profesionale potrivit atribuţiilor curente. Consiliul ASF a stabilit primele de performanţă pe baza evaluărilor anuale şi prime speciale pentru proiecte deosebite. Scopul este stimularea angajaţilor la performanţe superioare, stimularea initiaţivei, a realizărilor profesionale şi îmbunătăţirea activităţii ASF. Este un proces de aliniere la practica celorlalţi angajatori, pentru a creşte interesul faţă de ASF al specialiştilor de valoare".

---

Unii salariaţi ai ASF, care au muncit pentru proiecte speciale, vor fi recompensaţi cu prime, a declarat ieri Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Domnia sa a anunţat ieri, pe un post de televiziune: "Avem deja două proiecte, două colective care au muncit foarte bine şi foarte serios, după cum ştiţi. Spre exemplu: raportul pe care l-am prezentat la Parlament şi pe care l-am afişat şi pe site este făcut de un colectiv sârguincios, care a muncit în două săptămâni şi au făcut o lucrare remarcabilă şi cred că ei merită o primă. Şi o să mai dăm şi alte exemple. Pur şi simplu, proiecte de impact pentru organizaţie. Noi avem atâtea proiecte acum şi sunt atâtea lucruri de transformat, că vreau să mobilizez colectivul, ca să se angajeze la aceste proiecte".

Raportul de activitate ASF este prevăzut să fie întocmit, în Regulamentul ASF şi, deci, reprezintă sarcină de serviciu.

Domnul Mişu Negriţoiu afirmă, astfel, public că raportarea activităţii ASF către Parlament, care este sarcină de serviciu pentru care angajaţii ASF sunt deja salarizaţi, reprezintă "proiect special". Declaraţia preşedintelui ASF ne dă o măsură privitoare la volumul de muncă cu care sunt încărcaţi lucrătorii ASF: atunci când execută lucrări de serviciu, acelea se numesc "proiecte speciale" şi se cuvine să fie plătite cu prime.

Şi Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele ASF, care, din toamnă, va intra în echipa Băncii Naţionale a României, s-a declarat mulţumit de hotărârea Consiliului ASF de a-şi premia angajaţii, arătând că acordarea de prime este oportună, fiindcă "şi BNR-ul are un sistem care încearcă să diferenţieze între cei care lucrează acolo".

Pentru conducerea ASF, septembrie a venit mai devreme

Toţi angajaţii ASF vor primi la finalul anului o primă în valoarea unui salariu brut (aşa-numitul "al treisprezecelea salariu"), potrivit unei decizii recente a Consiliului ASF, informează postul de televiziune Realitatea TV.

Hotărârea ASF vine în condiţiile în care, potrivit unui comunicat al ASF din 3 iunie, "sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil, în luna septembrie". Pentru conducerea ASF, septembrie a fost prea târziu, aşa că au optat pentru luna iulie.

Nu ştim care sunt performanţele salariaţilor ASF până acum care să justifice o astfel de decizie pentru sfârşitul anului, la jumătatea sa.

Cosmin Nicula, senator în Parlamentul României şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi, ne-a declarat: "Le recomand reprezentanţilor ASF să fie foarte atenţi la ce fac, pentru că, în septembrie, după ce vacanţa parlamentară va lua sfârşit, ne vom întâlni din nou!" Domnia sa a mai precizat că, până în acest moment, Autoritatea nu a raportat nicio modificare a salariilor conducerii instituţiei, în condiţiile în care, în luna martie, Comisia de Buget din Senat a anunţat că salariile angajaţilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie reduse cu 30%. Însă, din informaţiile noastre, până în acest moment, nu au fost operate modificări salariale.

La începutul lunii iunie, Autoritatea de Supravheghere transmitea că salariaţii săi nu au primit prime de Paşte şi nici de vacanţa iar preşedintele instituţiei, Mişu Negriţoiu, le mulţumea acestora pentru înţelegerea de care au dat dovada cu privire la reevaluarea sistemului, pe bază de performanţe.

La începutul acestui an, în presă au fost prezentate salariile "de lux" de la nivelul ASF, care ajung la câteva zeci de mii de euro/lună, iar la finalul lunii februarie, senatorii din Comisia de Buget Finanţe au început o anchetă asupra activităţii ASF.

La audierile din Comisie, Daniel Dăianu, a propus o scădere a salariilor conducerii cu 30%, parlamentarii cerând o scădere mai mare, de 50%.

După o jumătate de an, ne aflăm încă în faza de proiect a reducerilor, în schimb, primele s-au consolidat.

Andreea Paul: "La începutul sesiunii parlamentare voi face o cerere oficială pentru a lămuri şi fundamenta ultimele decizii ale ASF"

Andreea Paul, vicepreşedintele Comisiei de Buget Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor, ne-a declarat: "ASF este afacerea de familie a puterii PSD, unde abuzurile grave ale fostei conduceri a ASF au fost deconspirate de către DNA, altele sunt încă în analiză, şi unde numirile ilegale, declarate neconstituţionale, s-au ţinut lanţ în fostul şi actualul mandat. Este cazul recent al domnilor Victor Ciorbea şi Marian Sârbu. Primul a fost numit ulterior Avocatul Poporului, cu susţinerea PSD, iar cel de-al doilea a rămas angajat în ASF pe un salariu astronomic, după ce Curtea Constituţională a acceptat sesizarea PDL cu privire la nerespectarea criteriilor legale de experienţă profesională. Multe probleme din pieţele de capital şi financiare sunt încă nerezolvate. ASF a primit suport financiar consistent din partea Băncii Mondiale pentru a-şi eficientiza activitatea. În paralel, s-au externalizat către mai multe firme private de consultanţă, cu sume grase, serviciile necesare pentru a atinge acelaşi obiectiv de restructurare al ASF. În condiţiile în care instituţia omoloagă din Polonia (KNF) are mai puţini membri executivi şi cu salarii mult mai mici (la nivelul preşedintelui ASF de peste 3 ori mai mic), KNF supraveghează o piaţă financiară de aproape 20 de ori mai mare decât cea supravegheată de ASF România. În spaţiul public s-a vorbit mult despre restructurarea personalului şi a salariilor, dar nu s-a făcut mai nimic. Surpriza apare odată ce aflăm că hiperpolitizarea ASF este acum şi mai bine remunerată, cu prime pentru nu se ştie ce performanţe, fără criterii clare, transparente, pentru acordarea lor. ASF lucrează sub o cupola de sticlă. Acum o cer public, prin intermediului ziarului BURSA, dar la începutul sesiunii parlamentare voi face o cerere oficială pentru a lămuri şi fundamenta ultimele decizii ale ASF, pentru a-i chema să dea socoteală în Comisia de Buget-Finanţe din Parlamentul României".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Cainii latra, iar ursul isi vede de drum...

    1. Sincer, chiar este rusinos. In sfarsit, avand in vedere modul in care s-a intamplat cazul Harinvest, dar si alte procese asemanatoare, cu market-makerii produselor structurate, care exista pe rol dar despre care nici jurnalistii nu prea stiu, nu cred ca partea de piata de capital a ASF ar trebui sa primeasca prime. Nu cred ca acesti specialisti au citit cu atentie prospectele produselor structurate, solicitand modificarea lor conforma cu reglementarile in vigoare. Astfel, se permit tot felul de nerespectari ale prevederilor din prospecte, dar si se autorizeaza acestea avand in vedere ca multe din prevederile lor nu respecta reglementarile. Si nu stiu de ce, dar parca se si platesc niste bacsisuri prin aceste produse. Simt eu asta, ca bacsisurile se platesc anumitor persoane de prin BVB, DC, care stiu ca market-makerii nu-si respecta obligatiile, dar inchid ochii si o dau pe informarile facute saptamanal. Dar ASF primeste prime, al 13-lea salariu... Poate pentru piata de asigurari? Oricum ar fi, nici ea parca nu merge prea bine, nu? Pai atunci, daca nici asigurarile nici piata de capital nu face nici o branza, de ce se platesc prime? Foarte ciudat... Si mai ciudat este ca Romania a ramas in urma tuturor, ati vazut? Nu stiu cum naiba, de fiecare tara a avut valul ei de crestere si de dezvoltare economica, numai noi nu. Pietele internationale vor incepe sa se corecteze, iar noi nici macar n-am ajuns sa respiram, ne ducem in jos in continuare. Iar guvernul acesta de mucava parca n-are nici un pic de constiinta. Prostii, hotii, tupeistii, coruptii, iresponsabilii, "nevinovatii in ale conducerii macro-economice" au fost pusi toti sa conduca bugetul unei tari, neavand nici o idee de strategie pe termen mediu, nici o idee de ce responsabilitati ar trebui sa aibe fata de cei care i-au votat. Si iar pierdem vremea, iar trece timpul, iar trece mandatul unui polonez care a cunoscut dezvoltarea, la el acasa, iar ne-om face vant precum calul de b..sina... Pacat de tara asta, dupa cum spune proverbul: "branza buna in burduf de caine".

    Dati prime si pentru praduirea INVESTITORILOR prin Harinvest? Cine din ASF a coordonat indestularea creditorilor Harinvest prin furtul proprietatilor clientilor? De ce nu respecta legea pietii de capital tocmai ASF? De ce domnii cu salarii grase de la ASF ascund adevarul ?

    Felicitari pentru proiectul "special" Sif-urile lui bilteanu. Meritati prime mari, intra-devar,mai ales ca aveti si salarii mici! Tara asta-i "sat fara caini".

    1. Ai dreptate Vanatorule, Bilteanu scoate anual zeci de milioane de EUR din SIF-uri, cauza din care sute de mii de actionari captivi se vor trezi cu actiuni fara valoare, si dl Ursache & Co primesc prime speciale.

      La SIF4 Consiliul de Supraveghere a Actionarilor (CRA) nu are nici un administrator independent, dar il are pe tatal lui Bilteanu, pe prietenul cel mai bun al lui Bilteanu, pe avocatii de suflet ai lui Bilteanu si pe cel mai bun prieten al lui Radu Octavian 

      Totodata la SIF4 va informez stimati supraveghetori ai pietei de capital si aparatori ai investitorilor in SIF-uri, ca 25% din ANC este investit in diverse AOPC-uri, dar cheltuielile cu administrarea SIF4 au ajuns sa fie 30 milioane de lei pe trim.1 2014, suma in care nu este inclusa cheltuiala cu investitiile financiare (poate au gresit in raportare).  

      Dar ce sa ne mai miram, daca supravegherea este scumpa de ce n-ar fi si administrarea lui Bilteanu exagerat de scumpa.

      Doamnelor si domnilor care cititi comentariile de pe forumuri, cascati ochii si activati-va neuronii, si pregatiti-va discursurile, ca vine o furtuna mare, mare de tot!!! 

      Corectie: "intr-adevar" in loc de intra-devar (scuze).

    Pentru medici si profesori care au salarii mici si lucreaza la proiecte special cum ar fi salvarea de vieti si formarea de caractere nu aveti bani de prime (al XIII-lea salariu) dar pentru supraveghetorul fara supraveghere unde salariile sunt deja umflate cu pompa aveti bani de prime acordate pentru proiecte "deosebit de importante" pentru natiune cum ar fi raportarea activitatii!!!!! Bataie de joc si inca o palma pe obrazul natiunii si in special al celor care chiar muncesc in tara asta!

    Cand se intampla un caz Harinvest inseamna ca nimeni din ASF nu si-a atins obiectivele profesionale ba chiar ar trebui sanctionati procentual pentru recuperarea pagubelor aduse investitorilor care tin in spate si aceasta institutie cloaca - etalon al coruptiei si nepotismului .

    Cand conducatorii ASF ajung intr-un caz de coruptie si stau dupa gratii sau in arest la domiciliu nici o prima nu ar trebui sa vada in acel an angajatul din ASF. 

    Cand se ia o decizie fara avizul Parlamentului ca cea cu achizitiile incrucisate la sifuri care are efect devastator pe piata numai de indeplinirea obiectivelor profesionale si prime nu putem vorbi. 

    Cand se respinge o majorare de capital cum este cea de la Transelectrica si se cere o noua aga numai de profesionalism nu e vorba ci de prostie. 

    Cand al 13 salariu prima se ia in avans in august este vorba de hotie si coruptie cu concursul conducatorilor din ASF ! Daca nu mai sunt bani de salarii pana la sfarsitul anului ? 

    Nu ar trebui ca aceste prime sa fie aprobate si platite dupa incheierea anului si transmiterea raportului de activitate catre Parlament care supravegheaza aceasta institutie corupta ? 

    Domnu negritoiu inca prime in avans de la ING sau dupa aprobarea actionarilor ? 

    De ce salariile nu sunt raportate la dimensiunile pietelor supravegheate ? 

    HOTIE, CORUPTIE, NEPOTISM .....! 

    1. Daca dupa un an de discutii si comentarii venite din partea societatii/populatiei, o institutie relativ marunta si lipsita de importanta continua sa sfideze, sub tutela clasei politice si cu acordul ei tacit, ma intreb cu groaza ce trebuie sa fie in celelalte institutii de stat controlate politic!? Poporul este la mijloc, intre o mare de hoti si un munte de nesimtire. Un professor care ramane peste program ca sa corecteze lucrarile sau sa pregateasca lectiile sau sa mearga la activitati suplimentare cu elevii, nu primeste nimic in plus pentru timpul consumat (si la fel medicii sau alte categorii de salariati) iar la ASF, unde salariile sunt mari ca si incompetenta (a se vedea cazurile Harinvest, SIF-urile si cartelul, bilteanu, fercala, BUCU etc) se acorda prime pentru sarcini de serviciu marunte (raport de activitate!!!! - care activitate?! cea de la SIF-uri sau de la Harinvest?). De abuzurile din tara asta chiar nu se mai ocupa nimeni!? In alta ordine de idei, daca aspectele positive sunt premiate suplimentar, atunci de ce nu sunt sanctionate pecuniar esecurile, ca sa fie folosita aceeasi masura? A platit cineva de la ASF cu al XII-lea salariu pentru esecurile datorate lipsei de supraveghere din partea supraveghetorului- incepand cu Harinvest si terminand cu cartelizarea sifurilor (care s-a vazut cat se poate de clar din pozitia adoptata de SIF2 la AGA SIF4)?

      MUSTATEA - LA PUSCARIE

      Theraflu, ca de obicei, te dai mare specialist dar vorbesti numai prostii.

      La SIF-uri interdictia era prevazuta intr-0 de decizia a CNVM, iar nu in lege. Se poate discuta despre oportunitatea abrogarii respectivei decizii, dar in nici un caz nu era nevoie de avizul Parlamentului.

      La Transelectrica esti si mai pe langa subiect. Hot AGEA INCALCA LEGEA si a dezavantajat Statul Roman care a primit in schimbul aporturilor 1/3 din actiunile ce i se cuveneau. De astfel chiar Transelectrica a acceptat decizia ASF si a anuntat ca o sa convoace AGEA sa repare prostia. (baietii cred ca si-au facut si cruce ca daca nu intervenea ASF-ul dadeau toti cu subsemnatul pentru prejudicierea Statului Roman). 

    d-le negritoiu pe laga dezastrul care l-au produs colegii dvs acuam veniti si ne jigniti pe participanti la piata de capital ca doriti sa-i si premiati. ASF e complice cu infractori pe piata de capital. vezi tranzactiile deal din sept 2013 pe SIF1 si cum a pus ASF taxa de protectie pentru cei care le-au facut. ca sa nu ii divulge i-a taxat cu 70.000 RON sub forma de taxa de protectie pe care au numit-o amenda. dar cu noi ceilalti si informarea noastra cum ramane ? cine a facut acele tranzactii ilegale, cine cui a vandut si nu a raportat ? nu mai conteaza daca taxa de protectie catre ASF a fost platita. din astfel de proiecte speciale intradevar merita sa fie si premiati comisarii. Felicitari pentru initiativa ! Dvs mai lipseati ca sa-i si premiati. ar fi bine sa-i premieze DNA-ul inainte dvs.

    ASF taxeaza tot ce misca, se platesc niste taxe incredibile pentru orice hartie, autorizare, dezautorizare, raspuns etc. Aceasta institutie este incredibil de toxica pentru piata de capital atat prin modul in care face reglementarea si supravegherea cat si prin birurile uriase puse in spatele pietei. Doar o autorizare ASIF costa 1100 de ron, pentru a emite o hartie!!!! Nu mai vorbim de ofertele publice si multe altele. Pe de alta parte, merg si sanctioneaza virgulele la ssif uri, de parca acolo e marea infractiune si tolereaza adevaratele infractiuni, cele de milioane si zeci de milioane! Dl Prunea spunea acum cativa ani foarte corect: ASF este ultima institutie stalinista din Romania. Intre timp a devenit si mafiota. Singura lor preocupare este sa toace banii jefuiti din piata de capital. Tipic mafiot, cu girul Parlamentului .

    Eu cred ca Marian Sarbu merita un spor la salariu, adicatelea, un spor de penibilitate, pt ca din ditamai Prim Vicepresedintele a ajuns un biet consilier. Sa le dea d-zeu tututor celor din ASF atata sanatate pe cat au furat din fondurile institutiei cu venituri nemeritate. Ce ziceti? Mor cu totii pana dimineata?

    1. Mustatea sa intre la puscarie. el a condus si Astra si Carpatica si ambele sunt unde sunt..

      este domnul Vinereanu? este?  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb