Scandal pe Legea Pensiilor în Parlament

Ziarul BURSA #Politică / 16 septembrie 2010

Parlamentarii puterii şi cei ai opoziţiei au continuat şi ieri să se certe pe Legea Pensiilor. Prezent la dezbaterea legii, premierul Emil Boc a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, că scopul pe care Guvernul şi-l propune prin proiectul legii pensiilor este acela de a asigura pe termen mediu şi lung plata acestora, arătând că legea este primul pas pentru diminuarea deficitului fondului de pensii. Potrivit Mediafax, Boc a spus că dacă se adoptă varianta propusă de Guvern, în 2011, tot vor mai trebui virate de la bugetul de stat 3 miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetului de pensii. Primul ministru a mai arătat că, dacă nu se va adopta varianta Guvernului la legea pensiilor, deficitul va fi de 5 miliarde de euro în 2011.

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 12 voturi "pentru" şi opt abţineri, raportul la proiectul legii pensiilor, stabilind că valoa-rea punctului de pensie va fi de 45% din salariul mediu brut pe economie, amendamentul în acest sens aparţinând PSD şi PNL. Ministrul muncii, Ioan Botiş, a spus că această prevedere va duce la creşterea deficitului bugetar de la 10 miliarde de lei în 2010 la 21,5 miliarde de lei în 2011.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că deputaţii social-democraţi vor vota acest proiect dacă va fi acceptat şi de către plen amendamentul potrivit căruia punctul de pensie este stabilit la 45% din salariul mediu brut pe economie. Ponta a menţionat că acest amendament, acceptat de Comisia pentru muncă, este o promisiune pe care toate partidele politice, inclusiv PDL, au făcut-o oamenilor în campania electorală.

Deputatul PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că PNL va susţine amendamentele adoptate de Comisia de muncă la Legea pensiilor şi că, în cazul în care acestea nu vor fi aprobate, liberalii vor vota împotriva acestei legi. El a ameninţat: "Dacă nu se va stabili punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut, ca o garanţie a asigurării unui trai decent, vom fi împotriva acestei legi şi vă garantăm că atunci când coşmarul numit Guvernul Boc şi coşmarul numit Traian Băsescu din viaţa românilor vor înceta, PNL va asigura că fiecare pensionar din România o să aibă dreptul de a trăi aşa cum trăiesc pensionarii din Franţa, Germania şi din alte ţări".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb