Schimbări în acţionariatul "Policolor" Bucureşti

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2004

Preţul acţiunilor "Policolor" a înregistrat o creştere semnificativă în această lună, cu 10%, pe fondul aprecierii volumului de tranzacţionare. Creşterea interesului investitorilor pentru titlurile "Policolor" poate fi explicat pe de o parte de rezultatele financiare preliminate raportate de companie, iar pe de altă parte de schimbările de pachete între doi dintre acţionarii societăţii. La finalul sesiunii de vineri, "Société Génerale Fund" a raportat că deţine sub 5% din acţiunile "Policolor", adică cu cel puţin 2,7% mai puţin decît la ultima raportare. Pachetul a fost vîndut prin intermediul tranzacţiilor obişnuite la Bursa de Valori. Cumpărătorul celei mai mari părţi a titlurilor "Policolor" a fost, în această lună, "The Romanian Investment Fund" Cyprus, care a raportat, la finalul sesiunii de joi, că deţine 36,38% din acţiunile "Policolor", adică cu aproximativ 2% mai mult decît la ultima raportare.

În şedinţa bursieră de vineri, cursul acţiunilor "Policolor" a înregistrat o scădere accentuată, cu 7,5% faţă de nivelul de joi. Lichiditatea ridicată a acţiunilor (peste 600.000 de titluri) îi determină pe analişti să susţină că scăderea a fost determinată de ordinele mari de vînzare lansate de "Societe Generale Fund", care se pare că intenţionează să-şi vîndă şi res-tul titlurilor. Pe parcursul sesiunii, cursul a scăzut de la 6.600 lei/acţiune la 6.150 lei/acţiune.

Profitul preliminat de "Policolor" pentru anul trecut s-a ridicat la 23,61 miliarde de lei, în creştere de peste patru ori faţă de cel raportat pentru 2002. Societatea dispune de un capital social de 71,25 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei. Un alt acţionar semnificativ al companiei este "The Romanian American Fund", care dispune de 32,95% din titlurile "Policolor", în timp ce "Romanian Reconstruction Limited" controlează 9,96% din acţiunile companiei bucureştene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb