Se cumpără în continuare hotelurile, restaurantele Şi vilele de pe litoral "THR Marea Neagră" a obţinut peste 1,3 milioane euro din vânzări de active

Dan Nedelcu, CONSTANŢA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2009

"THR Marea Neagră" a reuşit să modernizeze un număr de 9 structuri hoteliere proprii, pentru care au fost alocaţi 38,5 milioane euro.

"THR Marea Neagră" a reuşit să modernizeze un număr de 9 structuri hoteliere proprii, pentru care au fost alocaţi 38,5 milioane euro.

ERATĂ:

Dintr-o regretabilă greşeală, în articolul "THR Marea Neagră a plătit 1,3 milioane de lei ca să se extindă", publicat în numărul 66 al cotidianului "Bursa", a apărut informaţia că societatea THR Marea Neagră a cumpărat mai multe vile şi hoteluri, pentru care a plătit 1,3 milioane lei. Precizăm că societatea a vândut de fapt acele active, în schimbul sumei de 1,3 milioane lei.

Suma respectivă va fi utilizată pentru finanţarea investiţiilor

"T.H.R. Marea Neagră" S.A. urmează să încaseze peste 1,3 milioane euro din vânzarea mai multor active din patrimoniu adjudecate la sfârşitul lunii trecute, prin negociere directă sau licitaţii publice cu strigare. Prin negociere directă au fost vândute activele restaurant "Dunărea" (neclasificat, 700 locuri) - la preţul de 200.000 euro, hotelul "Putna" (1 stea, 68 locuri) - 290.000 euro, vilele "Garofiţa" (3 stele, 7 locuri) - 82.000 euro şi "Antoaneta" (neclasificată, 5 locuri) - 95.000 euro, toate din Eforie Nord. Tot prin negociere directă a fost vândut şi restaurantul "Cupidon", din staţiunea Saturn (2 stele, 600 locuri), pentru suma de 395.759 euro. Prin licitaţie publică au fost vândute vila "Flora" din Eforie Nord (neclasificată, 31 locuri) - adjudecată la 213.840 euro, de la preţul de pornire de 81.000 euro şi activul "Agenţia P.T.T.R. Saturn" (clădire neclasificată) - adjudecată pentru 32.050 euro, sumă echivalentă cu preţul de pornire. Toate sumele menţionate reprezintă valori fără TVA.

Compania "THR Marea Neagră" se află în prezent în plin proces de restructurare a activelor din patrimoniu, derulând în paralel un amplu program investiţional. Societatea constănţeană şi-a propus să aloce programelor investiţionale, în vederea modernizării tuturor activelor din patrimoniu, o sumă de aproximativ 80 milioane euro, fundamentată pe finanţări ce provin din profituri operaţionale, amortizarea imobilizărilor corporale şi din vânzarea activelor propuse pentru restructurare.

Din totalul de 42 de active scoase la vânzare în cursul anului trecut, au fost tranzacţionate un număr de 11, veniturile încasate pentru acestea ridicându-se la suma de 6.516.964 euro. În luna decembrie 2008 acţionarii au aprobat strategia actualizată de restructurare şi dezvoltare a companiei de pe litoral până în anul 2012, prin vânzarea activelor din patrimoniu. În acest sens, valorile stabilite la începutul anului trecut au fost actualizate pentru activele rămase nevândute, în func­ţie de evoluţia pieţei imobiliare.

Până în prezent, "THR Marea Neagră" a reuşit să modernizeze un număr de 9 structuri hoteliere proprii, pentru care au fost alocaţi 38,5 milioane euro. La începutul sezonului estival 2009 compania constănţeană va aduce pe piaţa turistică încă 1.100 locuri la confort de 4 stele. Este vorba de 440 locuri de cazare în staţiunea Eforie Nord, la complexul format din hotelurile "Brad", Bran" şi "Bega", şi de 660 locuri în staţiunea Saturn, destinate exclusiv turismului de tip all inclusive, la complexul turistic "Cleopatra". Până la sfârşitul anului 2012 ar urma să fie modernizate încă 16 structuri turistice din patrimoniu, pentru care vor fi alocaţi 41,5 milioane euro, potrivit administratorilor companiei de pe litoral.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb