Sebastian Burduja: "Numărul gospodăriilor nealimentate cu energie electrică a scăzut sub 19.000"

A.D.
Politică / 30 septembrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Sebastian Burduja, a anunţat după comandamentul energetic convocat astăzi, remedierea avariilor apărute în urma condiţiilor meteo nefavorabile din weekend, transmite news.ro. "Dacă de dimineaţă aveam aproape 28.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică, acum numărul total a scăzut la sub 19.000. Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune, rămânând doar 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită", a declarat ministrul.

Sebastian Burduja, a subliniat ca pe reţelele de înaltă tensiune nu au fost niciun fel de probleme, nici pentru Transelectrica, nici pentru operatorii de distribuţie. "Am încheiat şedinţa comandamentului energetic, convocat pentru evaluarea stadiului avariilor apărute în contextul condiţiilor meteorologice de ieri şi de astăzi. Pe reţelele de înaltă tensiune nu au fost niciun fel de probleme, nici la nivelul Transelectrica, nici la nivelul operatorilor de distribuţie. La fel, nu au fost deloc probleme pe zona de transport sau distribuţie gaze naturale", a anunţat ministrul.

Sebastian Burduja afirmă că "pe reţelele de medie şi joasă tensiune pentru distribuţia energiei electrice echipele operatorilor au intervenit de la primele ore pentru remedierea defecţiunilor apărute".

"Dacă de dimineaţă aveam aproape 28.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică, acum numărul total a scăzut la sub 19.000. Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune, rămânând doar 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită", precizează ministrul.

În ce priveşte ceilalţi operatori, situaţia, inclusiv numărul de consumatori încă nealimentaţi, este următoarea:

Electrica DEER

- Galaţi - 2384

- Vrancea - 3779 (cu şanse de rezolvare rapidă)

- Buzău - 718 (cu şanse de rezolvare rapidă)

PPC

- Constanta - 1690

- Calarasi - 2140

- Ialomiţa - 481

Delgaz Grid

- Bacău - 3181

- Neamţ - 2667

- Vaslui - 1524

- Iaşi - 213

"Mulţumesc echipele de intervenţie şi le felicit pentru efortul depus, în condiţii dificile în teren. Pentru românii care încă nu au accesul la energie electrică restabilit, le mulţumesc pentru răbdare şi înţelegere. Echipele de intervenţie sunt formate tot din oameni, care lucrează sub presiune, iar siguranţa lor trebuie să rămână pe primul loc", a declarat ministrul.

"Vom face o centralizare la nivelul ministerului energiei şi ne vom adresa cu celeritate autorităţilor locale pentru executarea lucrărilor de toaletare / defrişare, astfel încât să prevenim incidentele grave pe viitor", a adăugat el.

Sebastian Burduja, a subliniat importanţa lucrărilor de amenajare hidroenergetice, nu doar pentru creşterea producţiei de energie şi consolidarea securităţii energetice a României, dar şi pentru protecţia împotriva inundaţiilor.

"De aceea insistăm permanent pentru finalizarea investiţiilor începute, inclusiv a celor de dinainte de 1989, în ciuda sabotajului constant din partea câtorva organizaţii neguvernamentale de mediu. Chiar dacă deranjăm interese, nu ne vom opri", a afirmat ministrul.

"Accelerarea şi stimularea investiţiilor în reţele. Pe mandatul meu, am semnat contracte de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea reţelei de transport şi distribuţie, o sumă record, iar rezultatele se vor vedea în următorii ani. Reţelele modernizare sunt mai reziliente în faţa condiţiilor meteorologice speciale. Per total, apreciez că sistemul energetic naţional s-a comportat bine. Avem şansa să dispunem de unii dintre cei mai buni experţi în domeniu, iar resursa cea mai importantă a sistemului nostru energetic rămân oameni", a comunicat ministrul Burduja.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb