Sebastian Ghiţă, citat la DIICOT în dosarul "Black Cube"

G.F.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 octombrie 2016

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă a fost citat la DIICOT în calitate de martor în dosarul "Black Cube", în care se anchetează spionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, trnsmite Realitatea.ro.

Sosit la sediul DIICOT, deputatul a precizat că nu poate da mai multe multe detalii, probabil procurorii vor să verifice dacă acea adresa de mail, cucuveauamov@gmail.com, a fost spartă de cei de la Black Cube.

"Nu am multe detalii înainte să vorbesc cu domnii procurori. Sunt convins că acea operaţiune a unor agenţii străine de spionaj este în atenţia procurorilor şi că principala ţintă a fost Laura Codruţa Kovesi, probabil procurorii verifică daca acea adresă ascunsă este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart si din care s-au putut afla informaţii secrete", a spus Sebastian Ghiţă înainte de a intra la audieri.

"Am fost invitat la DIICOT în calitate de martor şi singurul lucru pe care îl face DIICOT în legătură cu Black Cube este verificarea adreselor de email pe care cei de la Black Cube le-au spart şi au aflat date secrete, chestiuni secrete ale doamnei Kovesi, cea care folosea adresa cucuveauamov@gmail.com. Eu ştiu că doamna Kovesi folosea această adresă, se pare că, astăzi am aflat, a mai trimis mail-uri de pe aceste adrese cu informaţii secrete din DNA, există astfel de probe. Ţinând cont că Black Cube era fondată de şeful informaţiilor israeliene şi că doreau să afle lucruri de la doamna Kovesi şi că au fost ajutaţi de un ofiţer din SRI, fost ofiţer, este evident că aceasta este o ţintă", a mai precizat deputatul.

Procurorii DIICOT au dispus, în data de 14 septembrie, trimiterea în judecată a lui Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, în dosarul "Black Cube", acesta fiind acuzat de oamenii legii de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a decis, la începutul lunii septembrie, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Ron Weiner, unul dintre israelienii de la Black Cube implicat în dosarul de hărţuire a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Trei israelieni au fost puşi sub acuzare în acest dosar - Ron Weiner, David Geclowicz şi Yossi Barkshtein. Ultimul a reuşit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

Iniţial, Ron Weiner şi David Geclowicz au fost arestaţi preventiv pe 3 aprilie, după care ei au fost plasaţi în arest la domiciliu în data de 22 iulie.

Conform DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb