Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a îndemnat ieri la "solidaritate" şi "cooperare" pentru a face faţă numeroaselor provocări ale unei "lumi în pericol", în deschiderea celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează astăzi AFP, conform Agerpres.
"Ne confruntăm cu o lume în pericol în eforturile noastre de a promova pacea, drepturile omului şi dezvoltarea durabilă", a declarat Guterres. "De la conflicte legate de schimbările climatice, până la un sistem financiar defectuos care dezamăgeşte ţările în curs de dezvoltare, sărăcie, inegalităţi şi foamete, divizări şi neîncredere", a subliniat secretarul general al ONU.
"Pentru a face faţă acestor provocări sunt necesare o solidaritate continuă", o "cooperare" şi "construirea de consensuri şi soluţii", a insistat Guterres, cu o săptămână înainte de începutul lucrărilor la nivel înalt ale Adunării Generale.
Începând de marţea viitoare, zeci de şefi de stat şi de guvern din întreaga lume urmează să vorbească rând pe rând de la tribuna Adunării Generale, în cadrul acestei mari reuniuni anuale.
Chiar dacă oficial nu este prevăzută nicio schimbare în program, funeraliile reginei Elisabeta a II-a, lunea viitoare, în timpul cărora numeroşi lideri ai lumii ar urma să asiste, mai fac să planeze anumite incertitudini cu privire la agenda acelei săptămâni, în special asupra ordinii în care vor fi susţinute discursurile şi organizării unor evenimente paralele.
Summitul asupra Educaţiei, prevăzut pentru luni şi la care 90 de şefi de stat şi de guvern au confirmat în prealabil că vor participa, este menţinut.
Antonio Guterres nu se va deplasa la Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, potrivit purtătorului său de cuvânt.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2022, 09:54)
"solidaritate şi cooperare",
ptr.acest slogan platim din greu,noi
europenii,prin scaderea nivelului de trai
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.09.2022, 10:12)
stiti ce este interesant cu "o lume in pericol"...? ca pare al naibii de evident cu perioadele trecute cu dobanzi joase sau negative... al naibii de evident ... daca ducem dobanzile la pozitiv sa vezi atunci incetare pericole si asmutire conflicte... caci statele se vor concentra mai mult pe "plata creditelor" decat pe conflicte.. cat si populatia nu va mai avea timp ca acum de tiktok si fb... gen perioada 2005 si cv cu mirc si h5... la moda...
in 3 ani se va intra la munca grav pentru plata distractie prezenta... somerii vor incepe sa urle in piata in 2 ani..
s c cret