ŞEFUL AGENŢIEI GERMANE DE MEDIU: ''Nord Stream 2 s-ar putea dovedi a fi depăşit în curând''

G.U.
Internaţional / 2 august 2021

''Nord Stream 2 s-ar putea dovedi a fi depăşit în curând''

Controversatul gazoduct Nord Stream 2, destinat să transporte gaze naturale din Rusia direct în Germania pe sub Marea Baltică, s-ar putea dovedi a fi depăşit în curând, a avertizat astăzi un înalt responsabil german pentru mediu, citat de dpa, informează Agerpres.

"S-ar putea ca Nord Stream 2 să devină rapid un fel de dinozaur printre proiectele energetice pentru că noi vrem să ajungem la zero emisii către 2045", a explicat preşedintele Agenţiei germane (UBA), Dirk Messner, pentru grupul media RND, care difuzează declaraţiile sale luni.

Conducta de gaz, care este aproape finalizată, urmează să transporte gaze naturale din Rusia în Germania pe sub Marea Baltică, ocolind Ucraina.

Acest proiect de conductă, în valoare de 11 miliarde de dolari, este de mult timp o sursă de tensiuni între Germania şi SUA, Washingtonul apreciind că gazoductul prezintă un risc în materie de securitate prin creşterea dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia.

Înaintea alegerilor de luna viitoare din Germania, Messner a declarat că viitorul guvern german ar trebui să urmărească obiective ambiţioase în domeniul protecţiei climei, notează sursa citată.

"În toate sectoarele în care survin emisii, trebuie să accelerăm punerea în practică a unor obiective ambiţioase. Aceasta vizează în primul rând sistemul energetic, sistemul de transport, oraşele noastre, industria noastră, agricultura noastră, consumul nostru", a afirmat el.

Messner s-a pronunţat de asemenea pentru o utilizare mai extinsă a energiei regenerabile, cum ar fi panourile cu celule fotovoltaice, care au capacitatea de a capta lumina solară şi de a o converti în energie electrică.

"În sectorul transporturilor, trebuie să electrificăm şi să reducem numărul de automobile. Un al treilea domeniu este renovarea clădirilor prin respectarea standardelor climatice. Şi aici ne mişcăm prea lent", a constatat oficialul german, potrivit media citate.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Te vad eu Germania, cum sa sa ajungi ca statul Texas care a ramas saptamani de zile iarna trecuta fara electricitate. Pentru ca regenerabilele nu prea functioneaza bine la frig si pe cer acoperit.

    1. Europa se straduieste sa salveze planeta in timp ce China o parjoleste cu nivelul urias de noxe produse de ea. Pentru a salva planeta tebuie sa reducem nivelul de poluare din spatele fiecarui produs. Asa cum aparatele electrocasnice sunt clasificate in functie de nivelul de consum al energiei electrice, toate produsele trebuie clasificate in functie de nivelul de poluare generat la fabricarea lor.

      Corect. Nu mai cumparatzi chinezarii!

    E foarte simplu oameni buni trebuie redus consumul de orice fel. Sa cumparam mai putine produse in felul acesta si fabricile vor produce mai putin si poluarea se reduce.. Ne am invatat sa fim mari consumatori de orice si nu este bine pt natura si pt aerul pe care il respiram cu totii. Reducem consumul de curent electric, de carburanti, de produse alimentare, de tot felul de produse din plastic, de imbracaminte, incaltaminte eliminam moda vestimentara, te imbraci cu se te simti bine. Daca reducem consumul ramanem cu mai multi bani in buzunare si cu o planeta mai sanatoasa...Reducem consumul deorice fel asta este singura solutie salvatoare...

    1. Excelent comentariu! Consumul rezonabil e, poate, cheia nu doar pentru o planetă sănătoasă, dar si pentru o viață mai echilibrată și împlinită.

      Se uita ca cca 70% din omenire traieste in tarile sarace. Tendinta istorica este ca aceste tari sa creasca consumul de energie pt a se apropia de un nivel de trai mai rezonabil.

      Asa este.

      Corect

      Dar sa nu uitam ca restul de 30%, bogatii, au de redus foarte mult din consum(consuma de 5-10 ori mai mult deca strictul necesar), pe cand cei saraci, daca isi maresc numai consumu cu 50%, si deja vor fi in rai. Sa nu uitam acest aspect crucial. Cei 30 % bogati consuma 90% din lume, pe cand cei 70% saraci consuma numai 10% din lume. Si atunci tabloul se schimba.

    Soluția o reprezinta impadururile. Dacă se dorește o soluție. În rest ecologia este o alta gogorita marxista. Și se aplica doar în Vest. Adepții pot da un exemplu renunțând la deplasări, la consumul de carne și orice produse necesita transport, și desigur la încălzire iarna. Plus pentru a fi convingători ar putea voluntar plati si un impozit suplimentar, către un fond de mediu, bani care se vor duce în buzunarele celor care fac diverse "cercetari" asupra schimbărilor climatice. Iar cei extremiști cu idei eugeniste, pt ca sunt printre ei, ar putea foarte simplu începe cu ei înșiși. Religia eco= sinucidere economica.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb