Şeful BCE, îngrijorat că Rezerva Federală din SUA îşi pierde independenţa

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 aprilie 2019

Şeful BCE, îngrijorat că Rezerva Federală din SUA îşi pierde independenţa

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi este îngrijorat în privinţa independenţei Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, el avertizând că pierderea autonomiei acesteia ar putea să îi submineze credibilitatea politicii monetare, transmite Reuters.

Nominalizarea de către preşedintele american Donald Trump a doi candidaţi controversaţi în board-ul Fed şi apelurile persistente ale acestuia pentru reducerea dobânzilor au amplificat pericolul interferenţei guvernului, atacând o regulă fundamentală a băncilor centrale moderne.

"Sunt îngrijorat, desigur, în privinţa independenţei băncilor centrale din alte ţări. În special în cea mai importantă jurisdicţie din lume", a spus Draghi referindu-se la Statele Unite, conform News.ro.

"Dacă banca centrală nu este independentă, atunci oamenii ar putea gândi că deciziile de politică monetară urmează recomandarea politică şi nu o evaluare obiectivă a perspectivei economice", a afirmat Draghi într-o conferinţă de presă.

Guvernele din Turcia până în India şi Statele Unite au exercitat în ultimele luni presiuni tot mai mari asupra băncilor centrale, provocând dezbateri legate de valoarea independenţei acestora.

Unii argumentează că politicile neconvenţionale, utilizate acum pe scară largă, redistribuie averi, aşa că politicile monetare iau decizii politice şi necesită din acest motiv o supraveghere politică mai mare.

"În cadrul mandatului lor, totuşi, băncile centrale trebuie să fie lăsate libere să aleagă cea mai bună soluţie pentru respectarea mandatului lor. Pentru că, dacă nu le laşi libere, atunci nu pot fi răspunzătoare. Acesta este cadrul de funcţionare a băncilor centrale peste tot, din anii 80", a arătat Draghi.

Preşedintele BCE a argumentat că nu vede un pericol similar pentru independenţa instituţiei pe care o conduce, având în vedere prevederile legale de protecţie, şi a spus că nu crede că alte cazuri de interferenţă subminează încrederea la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb