Şeful Direcţiei Generale Antifraudă din cadrul ANAF, urmărit penal pentru trafic de influenţă

Andrei Stan
Anticorupţie / 9 septembrie 2015

Actualizare 21:15 Romeo Nicolae, scos din sediul DNA Ploieşti şi dus la percheziţii la locuinţele sale din Prahova

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, a fost scos din sediul DNA Ploieşti după trei ore de audieri şi a fost dus să asiste la percheziţii pe care procurorii le fac în două locuinţe ale acestuia din judeţul Prahova, transmit surse din presă.

Romeo Florin Nicolae a fost preluat de ofiţeri din cadrul DNA şi dus să asiste la percheziţii pe care procurorii le fac într-un apartament pe care vicepreşedintele ANAF îl are în Ploieşti şi la o casă a acestuia, situată într-o zonă rurală din judeţul Prahova, au declarat sursele judiciare.

Conform surselor citate, la finalul percheziţiilor Romeo Florin Nicolae va fi dus din nou la sediul DNA Ploieşti, urmând ca procurorii să decidă dacă dispun sau nu măsuri preventive în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Alexandru Chiciu, avocatul lui Nicolae, a refuzat să ofere date despre situaţia clientului său, spunând că sunt proceduri judiciare în derulare.

Chiciu a menţionat doar că faţă de Nicolae nu au fost dispuse măsuri preventive.

(S.A.)

-------------

Actualizare 18:10 Preşedintele ANAF a propus suspendarea lui Nicolae din funcţie

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a anunţat, prin intermediul unui comunicat trimis redacţiei, că i-a propus premierului Victor Ponta suspendarea lui Romeo-Florin Nicolae din funcţie "până la clarificarea situaţiei".

"Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunţată dispunerea efectuării urmăririi penale faţă de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreşedinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilă privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deţinea funcţia de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală şi nu coordona activitatea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, până la clarificarea situaţiei", a declarat Gelu Diaconu.

(S.A.)

---------------

Actualizare 16:48

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Romeo-Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în prezent vicepreşedinte A.N.A.F. şi director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, informează un comunicat al DNA.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Procurorii reţin: "În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale, de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

Ulterior decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de A.N.A.F.- Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei".

Comunicatul DNA precizează că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

(M.V.)

-------------

Şeful Direcţiei Generale Antifraudă din cadrul ANAF, Romeo Florin Nicolae, s-a prezentat, astăzi, la DNA Ploieşti, însoţit de un avocat, urmând să fie audiat de către procurorii anticorupţie, la intrarea în sediul instituţiei acesta declarând că nu a făcut nimic ce i s-ar putea reproşa, transmit surse din presă.

Coordonatorul Direcţiei Generale Antifraudă, Romeo Florin Nicolae, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al ANAF cu rang de sectretar de stat, s-a prezentat la DNA, unde a fost citat pentru audieri, astăzi, în jurul orei 14.40, însoţit de avocatul Alexandru Chiciu.

Întrebat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, dacă în calitatea deţinută la ANAF a făcut fapte care să îi poată fi reproşate, Romeo Florin Nicolae a răspuns doar: "Exclus".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb