SEMINARUL EU-COFILE SINAIA Începe sezonul achiziţiilor şi fuziunilor în sistemul bancar?

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 noiembrie 2015

Călin Rechea

Nicolae Cinteză, conducătorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, a declarat, în cadrul prezentării de la Seminarul EU-COFILE, că acţionarii a trei sau patru bănci de la noi sunt dispuşi să vândă. Alte două bănci caută să-şi consolideze poziţia de pe piaţă prin achiziţii.

Nu a fost precizat direct dacă noile proiecte de lege din Parlament, în special cele referitoare la conversia creditelor în valută şi legea dării în plată, sunt principalii factori ai consolidării din sistemul bancar.

Nicolae Cinteză a mai precizat că au fost parcurse şi ultimele etape ale preluării Băncii Carpatica de către un fond american de investiţii, dar există încă o probabilitate ridicată de eşuare a tranzacţiei. Preluarea Carpatica depinde de achiziţia Piraeus Bank România de către acelaşi fond de investiţii, astfel încât prin fuziunea celor două bănci să apară o nouă instituţie bancară. Deşi conducătorul Direcţiei de Supraveghere din BNR a anunţat că există posibilitatea încheierii tranzacţiei şi pentru Piraeus Bank România săptămâna viitoare, mai există o serie de aspecte financiare care trebuie rezolvate.

O piedică majoră în calea preluării Piraeus Bank România pare să fie însă incertitudinea generată de cele două legi aflate în dezbatere.

Fondul american de investiţii nu este dispus să accepte pierderile generate de conversia creditelor în valută şi darea în plată a garanţiilor imobiliare pentru stingerea datoriilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pireus bank trebuia sa stie sa isi protejeze clienti sa fie cat mai transperenti nu sa nenoroceasca o gramada de familii sa ii arunce in strada ca pe niste gunoaie .este singura banca care nu a facut nimic ptr clienti banci .dumnezeu nu doarme cum e posibil de la 2000 ron rata sa ajungi in 8 ani de zile sa platesti 6000 ron rata e inadmisibil ce trebuie sa faca acest om ca sa plateasca rata .bancile ar trbui trase la raspundere ptr cei care sau sinucis

    1. Dar de nea Cinteza ce zici? Platit regeste cu un salariu "nesimtit", fara griji, fara probleme. Ce a facut? A dormit si doarme in continuare? Este platit pentru statistici si onstatari sau sa previna riscurile din sistemul bancar?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb