Semnal, "greaua moştenire" face neatractivă Primăria Capitalei

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2015

Semnal, "greaua moştenire" face neatractivă Primăria Capitalei

Scaunul de Primar General al Capitalei a devenit foarte fierbinte pentru oamenii politici cu notorietate. Se vorbeşte intens de o "moştenire grea", de un sistem imobil, care blochează orice iniţiativă, iar principalele partide se decid greu pe cine să arunce în această luptă complicată.

În PNL, refuzurile vin în serie, atât Alina Gorghiu cât şi Cătălin Predoiu au anunţat public că nu doresc să intre direct în bătălia electorală, Cristian Buşoi fiind până acum singurul liberal dispus să îşi asume sarcina de a candida pentru alegerile din primăvara anului viitor. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, pe larg în direct la TV, despre situaţia complicată de la Primăria Bucureştiului, susţinând că ar fi necesară o resetare totală a acestei structuri: "Eu nu vreau să candidez la Primăria Genereală. E o funcţie de foarte mare responsabilitate, m-aş înhăma la orice responsabilitate pentru PNL, dar cred că sunt colegi, pe care îi cunosc deja, care au toate abilităţile, toată pregătirea, competenţa pentru a gestiona această funcţie. Moştenirea e absolut revoltătoare la Primăria Capitalei. Acolo trebuie pusă o bombă. (...)Avem foarte multe variante care ar putea să intre ca şi candidaţi într-un sondaj de opinie. Cătălin Predoiu nu vrea să fie candidat la Primăria Capitalei. Dar sondajul de opinie a arătat: s-aU cam decantat opţiunile electoratului liberal pentru cei înscrişi în sondaj. Nu vreau să duc în derizoriu competiţia pe Bucureşti, limitând-o la criteriul genului. Dar am să vă spun că pe dreapta a fost întotdeauna aşa scena politică. Bănuiesc că nu este o surpriză pentru nimeni că dreapta este cea fărâmiţată şi întotdeaua pe dreapta au existat mişcări du-te vino, şi fuziuni, şi împărţeli, şi răfuieli. Dar la final concluzia este una singură: singurul partid de dreapta din România, care poate să coaguleze şi să dea primarul Capitalei e PNL. Primăria Capitalei va fi câştigată de dreapta, adică de PNL. Avem candidaţi buni. La Consiliul Naţional vom face această propunere. Nu vreau să mă pronunţ înainte, nici nu ar fi normal. Eu ştiu că în general preşedinţii de partid îşi anunţă hotărârile partidului înainte ca ele să fie luate în forul democratic al partidului... Dar la Consiliul Naţional va fi o propunere de validare a unuia dintre cei sondaţi".

Conform copreşedinţilor PNL, cel târziu vinerea aceasta liberalii vor prezenta lista de candidaţi pentru Capitală. În PSD s-a vorbit până acum de o posibilă candidatură a senatoarei Gabriela Firea, dar deocamdată totul este la stadiul de discuţie şi negociere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb