SENAT Comisia de apărare cere o nouă anchetă privind presupusele închisori CIA

Andrei Stan
Politică / 5 octombrie 2015

Preşedintele comisiei de apărare a Senatului, Marius Obreja, a solicitat astăzi conducerii Senatului înfiinţarea unei noi comisii de anchetă privind presupusele închisori CIA, ca urmare a discuţiilor pe care le-a avut cu delegaţia LIBE a PE şi având în vedere raportul Senatului SUA, informează surse din presă.

Potrivit documentului depus la Biroul Permanent al Senatului, Marius Obreja spune că o astfel de comisie de anchetă ar putea fi înfiinţată în contextul noilor informaţii din Raportul Senatului SUA, al solicitărilor delegaţiei LIBE şi al relatărilor din mass-media. El mai cere conducerii acestei Camere să ia în calcul oportunitatea ca Senatul să solicite oficial SUA desecretizarea documentelor care vizează România şi tehnicile de interogare CIA, cuprinse în raportul Congresului american.

Pe data de 25 septembrie, Delegaţia Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a solicitat sprijinul Comisiei senatoriale de apărare în demersul Parlamentului European de a cere Senatului SUA publicarea informaţiilor secretizate despre presupusele închisori CIA, transmit surse din presă.

În acest sens, partea română a precizat la acel moment că nu deţine dovezi suplimentare faţă de ancheta parlamentară din 2008.

"Sunt foarte încântată să văd că azi în Parlament am primit confirmarea că sunt dispuşi să lucreze cu PE pentru a cere Senatului SUA să facă publice părţile cenzurate din document, care ar confirma existenţa închisorilor pe teritoriul european şi pentru a stabili noile premise pentru deschiderea anchetei", a declarat Tanja Fajon, membră a delegaţiei Comisiei pentru libertăţi civile, afaceri externe şi drepturile omului din Parlamentul European, după o întâlnire cu membri ai Comisiei de apărare din Senat.

Oficialul european le-a transmis parlamentarilor români că este importantă desfăşurarea unei anchete pentru aflarea adevărului.

"Este necesară aflarea adevărului şi desfăşurarea unei anchete, acesta a fost mesajul nostru către toate părţile importante implicate din România pentru a vedea ce se întâmplă, pentru a aduna informaţii suplimentare", a mai afirmat oficialul european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb