Senatorii votează ridicarea imunităţii parlamentare a lui Florian Bodog

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 21 aprilie 2021

Plenul Senatului va dezbate şi va vota astăzi solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii, actualul senator social-democrat Florian Bodog.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, ieri, că senatorii social-democraţi vor vota în favoarea solicitării depusă de procurorii anticorupţie.

"Senatorii PSD s-au abţinut la votul din Comisia Juridică. Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmăririi penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare. E un lucru, până la urmă, normal" a spus Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei grupului PSD din Senat.

Amintim că, în urma şedinţei Comisiei Juridice a Senatului, raportul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor anticorupţie. Votul în Comisia juridică a fost secret. S-au exprimat şase voturi pentru ridicarea imunităţii, unul împotrivă şi au fost şase abţineri.

În cadrul audierii care a avut loc în Comisia Juridică, senatorul Florian Bodog a afirmat că nu se va sustrage cercetării penale.

"Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Nu am absolut nimic de ascuns şi nu am absolut niciun lucru care să nu poată fi spus public (...) Nu este prima dată când mă supun prevederilor legale", a declarat Florian Bodog.

Solicitarea respectivă a mai fost discutată de Senat şi în anul 2019, când parlamentarii au respins cererea DNA, dar procurorul de caz a reluat dosarul în 2 noiembrie 2020, când listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare de anul trecut au rămas definitive. În urma cercetărilor efectuate de atunci şi până luna trecută, procurorii anticorupţie au anunţat că au obţinut noi date privind săvârşirea de către Florian Bodog a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz. Procurorii DNA îl acuză pe Florian Bodog că, atunci când a deţinut funcţia de ministru al Sănătăţii, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni, fără ca aceasta să se prezinte la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb