SENATORUL DEMOCRAT MARIUS MARINESCU Cluburile de fotbal beneficiază de sponsorizări "imorale"

Ziarul BURSA #Sport / 4 ianuarie 2006

Sponsorizarea din bani publici a persoanelor juridice cu capital privat şi impozitarea inegală a rezidenţilor şi nerezidenţilor ar trebui reglementate astfel încît cluburile de fotbal să nu mai beneficieze de sponsorizări din partea instituţiilor de stat, iar discriminările în aplicarea Codului Fiscal să poată fi eliminate, a atras atenţia ieri senatorul democrat Marius Marinescu, într-un comunicat de presă. În vederea reglementării precise a sponsorizării, astfel încît să nu mai fie posibilă sponsorizarea din bani publici a persoanelor juridice cu capital privat şi a persoanelor fizice autorizate să desfăşoare activităţi cu scop lucrativ, senatorul PD a depus, la Biroul permanent al Camerei superioare a Parlamentului, la sfîrşitul lunii noiembrie, o iniţiativă legislativă privitoare la modificarea legii existente care reglementează sponsorizările.

"Este inadmisibil ca avocaţi, notari, evaluatori, executori judecătoreşti, pe de o parte, şi cluburi de fotbal care obţin milioane de euro din vînzarea jucătorilor, pe de altă parte, să beneficieze de sponsorizări din partea unor instituţii de stat. Şi asta în condiţiile în care mare parte dintre cluburi nu-şi plătesc contribuţiile la bugetul de stat.", şi-a motivat Marius Marinescu propunerea. El a atras atenţia asupra riscului apariţiei unor acte de corupţie, prin finanţare mas-cată, în condiţiile în care alte instituţii ale statului, precum spitalele şi căminele de bătrîni, au resurse minime de supravieţuire.

Problema impozitării rezidenţilor şi a nerezidenţilor ar putea fi rezolvată, în opinia senatorului democrat, prin instituirea unui tratament egal de impozitare. Cadrul de concurenţă loială ar putea fi astfel consolidat şi s-ar elimina discriminările în aplicarea Codului Fiscal. Proiectul le-gis-lativ iniţiat de Marius Marinescu urmăreşte, de asemenea, creşterea gradului de siguranţă şi a rapidităţii în colectarea impozitelor datorate de nerezidenţi, majorarea sumelor de bani care intră la bugetul de stat şi stabilitatea mediului de afaceri din România.

Problema cluburilor de fotbal, o prioritate pentru şeful ANAF

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sebastian Bodu, a declarat, ieri, la Alba Iulia, că problema cluburilor de fotbal reprezintă una din priorităţile sale. Sebastian Bodu a ţinut să sublinieze că este o persoană ambiţioasă, care, dacă îşi propune ceva, chiar vrea să rezolve acel lucru. "Nu a fost un eşec cu Gigi Becali, am pierdut doar o primă etapă şi să sperăm că vom avea mai multe şanse în recurs", a afirmat Sebastian Bodu. Referindu-se la "problema cluburilor de fotbal", şeful ANAF a precizat că "este un proces de durată, pentru că nu este uşor din mai multe motive: conducătorii cluburilor apelează la simpatia suporterilor, la compasiunea acestora, vin cu false argumente, au bani şi îşi permit să plătească avocaţi buni şi nu numai", a subliniat Sebastian Bodu. Preşedintele ANAF a adăugat că nu numai în fotbal sînt "contribuabili" care sfidează fiscul. Bodu a mai afirmat că în cazul cluburilor de fotbal care nu mai au nimic şi care nu îşi mai pot plăti datoriile, "din punct de vedere strict comercial, dacă într-adevăr sîntem o economie de piaţă, acestea ar trebui să intre în procedura falimentului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb