Şerban, PSD: "Iniţiativa UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc este toxică şi divizivă"

T.B.
Politică / 27 decembrie 2023

Ciprian Şerban, deputat PSD

Ciprian Şerban, deputat PSD

Iniţiativa UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care va fi discutată în şedinţa de joi a Camerei Deputaţilor, este toxică şi divizivă, a declarat, miercuri, Ciprian Şerban, deputat al grupului PSD, informează agerpres.

Potrivit sursei menţionate, "Împreună cu colegii mei, am ajuns la concluzia fermă că astfel de iniţiative, pe care le considerăm toxice şi divizive, trebuie respinse de urgenţă la nivel legislativ. Credem cu tărie că propunerile legislative care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au loc într-un stat democratic, mai ales sub guvernarea PSD. În această lumină, ne dorim respingerea rapidă şi decisivă a acestor iniţiative, fără a intra în dezbateri inutile, deoarece integritatea teritorială şi culturală a României nu este un subiect de negociere", a subliniat deputatul PSD Ciprian Şerban.

Parlamentarul a dezavuat şi decizia AUR de a respinge dezbaterea în regim de urgenţă, miercuri, a proiectelor iniţiate de UDMR pentru a putea fi introduse şi respinse în şedinţa de joi, relatează sursa citată.

Conform agerpres, "Deşi îi respectăm, nu putem înţelege această acţiune a lor altfel decât ca o tentativă de a simula activităţi politice de natură naţionalistă. Ne aşteptam ca şi ei sa împărtăşească viziunea noastră şi să respingă orice formă de dezbatere sau negociere politică pe tema Ţinutului Secuiesc. Este surprinzătoare abordarea colegilor de la Alianţa pentru Unirea Românilor, care insistă pe dezbateri şi negocieri politice în Parlament pe teme ce, în opinia noastră, ar trebui respinse fără nicio negociere sau dezbatere, pentru a păstra unitatea şi coeziunea poporului român", a declarat liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor se întruneşte joi în şedinţă pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari ai UDMR, , transmite sursa.

Şedinţa, în format hibrid, este programată să înceapă la ora 14,00, conform deciziei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, informează agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa ne imaginam o participare pe liste comune a PNL si PSD care ataca punctual pe segmentul alererilor Prezidentiale, la baioneta, noua Alianta formata din fosti parteneri la Motiune Kelemen , Barna ,Orban fost de PNL si exbasistul Tomac ?Dintr-o data intreaga strucura a cetatenilor romani, cei atit de doritori de nationalism ,vor intelege rapid pacaleala sau capcana in care ar fi trebuit sa cada .Pe de alta parte o lovitura naucitoare ne va arata cum acesta noua Alianta ,mai sus amintita, va dori si va incerca sa promoveze Enclava numita Tinut Secuiesc ce o data aratata public de catre PSD si PNL va distruge din radacina votul oferit lui Simion .In alta ordine de idei aparitia cumularii unor alegeri ce va aduce beneficii societatii , intrarea partiala in Schengen si oferta ce contine un termen clar pentru punerea in valoare a integrarii totale, totul alaturat mentinerii avantajelor materiale oferite cetatenilor defavorizati urmate de cresterea pensiilor si a salariilor in dubla partida , va elimina votul oferit pina acum Partidelor nationaliste de carton .

    Naucitor mesaj .Orban de Budapesta ,Orban fostul sef PNL ,Barna fost sef USR si Simion sef al Partidului AUR au pus-o de o Alianta aidoma aliantei de la Motiunea de cenzura ce doreste sa il sprijine in alegerile Prezidentiale pe Simion si indirect pe Putin cel de la Moscova .

    Dupa '89 ,la fiecare alegeri,apare pericolul unguresc,

    apoi UDMR se afla in coalitia de guvernare a Romaniei,

    dar ceva mai plauzibil si pro Romania nu se gaseste ?! 

    1. Trebuie sa vezi contextul si sa nu cauti justificari fara rost .De data asta nu e de gluma amice .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb