Sfaturi esenţiale pentru o experienţă cât mai plăcută în Turcia

A.F.
Miscellanea / 23 august

Sfaturi esenţiale pentru o experienţă cât mai plăcută în Turcia

Turcia oferă o experienţă de călătorie perfectă pentru cei care doresc să o viziteze. Facilităţile sale sporesc farmecul atracţiilor turistice, însă există câteva "sfaturi de călătorie" care pot transforma această experienţă într-una şi mai bună şi pe care ar trebui să le cunoaşti înainte de a vizita această ţară.

Abonamentele la muzeu

Cea mai bună modalitate de a explora bogăţia istorică şi culturală a Turciei este să vizitezi muzeele sale excelente. Cu Museum Pass, un card care oferă acces la peste 350 de muzee şi situri arheologice din întreaga ţară, este mult mai uşor să ajungi la muzeu şi să afli cât mai multe despre trecutul naţiunii, fără a mai fi necesar să cumperi bilete individuale la fiecare locaţie şi fără să mai aştepţi la cozi. Aceste abonamente sunt disponibile în diverse variante, în funcţie de zonă şi de perioada de valabilitate. Museum Pass Card este activat odată cu prima intrare într-un muzeu sau sit istoric. Abonamentele pot fi achiziţionate online sau de la ghişeele de bilete din incinta muzeelor şi pot fi folosite o singură dată la fiecare muzeu.

Călătoreşte cu trenul

Multe servicii globale şi locale de închiriere de maşini sunt disponibile în Turcia şi oferă flexibilitate celor care doresc să exploreze acest loc în propriul ritm. Cu toate acestea, explorarea ţării cu trenul este o experienţă unică şi foarte plăcută. Reţeaua feroviară a Turciei, care acoperă toate regiunile cu trenuri de mare viteză promite călătorii animate de multe peisaje naturale, bogate în istorie şi cultură. Rute parcurse de celebrul Eastern Express, noul Mesopotamian Express şi pitorescul Diyarbakir Express, pot fi captivante şi pline de oportunităţi de explorare. Totodată, aceste rute au fost recunoscute de celebra revistă TIME şi incluse în topul celor mai interesante locuri din 2024.

Cumpărături inteligente

Poţi merge la cumpărături prin bazaruri istorice, precum Marele Bazar de la Istanbul şi Bazarul de Mirodenii, sau poţi explora diferite mall-uri din întreaga ţară. Mai mult, achiziţiile tale pot fi scutite de taxe în Turcia. Poţi obţine rambursări de taxe pentru achiziţii de peste 108 Lire turceşti pentru produse care au o cotă de TVA de 8% şi pentru achiziţii de peste 118 Lire turceşti pentru produse care au o cotă de TVA de 18%. Pentru mai multe informaţii despre rambursările de taxe, vizitează site-ul GoTurkiye.

Foloseşte transportul public

Serviciile moderne de transport sunt printre primele facilităţi pe care le oferă Turcia. Este uşor să ajungi la aeroporturile ţării prin zboruri directe din întreaga lume. După sosirea ta, taxiurile sau serviciile de autobuz shuttle, disponibile la toate aeroporturile din ţară, îţi permit accesul uşor spre zona metropolitană. Transportul public este un alt punct de atracţie în Turcia, oferind diverse opţiuni pentru a satisface nevoile oricărui călător. Sistemele extinse de metrou din metropole, alături de reţelele de autobuze, tramvaie, feriboturi şi trenuri, fac ca navigarea în zonele urbane să fie simplă. Trebuie doar să achiziţionezi un abonament de călătorie valabil pentru aproape toate mijloacele de transport. Apoi, cu ajutorul aplicaţiilor de pe telefonul personal, poţi afla la ce staţii trebuie să cobori din autobuz, tramvai sau metrou, în funcţie de destinaţia ta.

Gastronomia turcească

Oriunde te-ai afla în Turcia, bucătăria de aici are multe de oferit indiferent de regiunea în care te afli. De la preparate locale la mâncăruri de stradă. Pe lângă preparatele clasice, precum faimosul kebab şi döner, ar trebui să explorezi bucătăriile regionale. În timp ce vei gusta preparate unice în fiecare regiune, acest lucru îţi va permite să experimentezi tradiţiile culinare turceşti. În primul rând, ar trebui să încerci un mic dejun turcesc tipic, care este diferit de orice altceva. Micul dejun turcesc este o desfătare culinară care include adesea pâine proaspătă, brânzeturi, măsline, roşii, castraveţi, ouă, miere şi gem, însoţite de ceaiul turcesc esenţial. Apoi, poţi încerca cea mai bună mâncare locală la un "esnaf lokantasi" (restaurant local), unde poţi alege dintr-un meniu de tip bufet şi poţi plăti un preţ fix pe farfurie. În general restaurantele din Turcia rămân deschise până la ore târzii.

Ospitalitatea turcească

Turcii au un mod unic şi prietenos prin care îşi întâmpină fiecare oaspete. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să le ceri. Nu este neobişnuit ca localnicii să facă tot posibilul pentru a ajuta turiştii, fie că este vorba de a oferi indicaţii sau ajutor în alegerea unei opţiuni de transport. În timp ce vei avea o conversaţie sinceră cu ei, îţi vor oferi chiar şi o ceaşcă de ceai. Vei găsi mulţi oameni care vorbesc engleză, mai ales în locurile turistice, deoarece aceasta este cea mai vorbită limbă străină din ţară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb