SIBEX Acţiunile Sibex au revenit în atenţia investitorilor, pe fondul apropierii AGA

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 martie 2012

La Sibex, pentru a doua zi la rând, s-a detectat o creştere a interesului pentru piaţa spot. În cadrul acesteia au fost tranzacţionate 339.100 de acţiuni SBX, la preţuri între 1,12 şi 1,17 lei/acţiune. Cotaţia unei acţiuni a închis la maximul zilei, în plus cu 6.36%. Creşterea interesului pentru tranzacţiile cu titluri Sibex vine în contextul în care ne apropiem de AGA de bilanţ a operatorului de piaţă din Sibiu, programată pentru 23/24 aprilie 2012, şi la care pot participa acţionarii înregistraţi până la data de referinţă 10.04.2012. "Probabil există interes pentru unii investitori de a participa la AGA, de aici derivând cererea de acţiuni şi volumul în urcare al tranzacţiilor cu acţiunile bursei sibiene, după o perioadă destul de îndelungată de secetă pe acest sector", a declarat un broker sibian.

Pe segmentul derivatelor, speculatorii au acţionat din nou prudent, fapt reflectat de lichiditatea redusă. Tranzacţiile se realizau în contextul în care cotaţiile futures scădeau. La ora 16.45 numărul contractelor era de numai 1700 iar valoarea lor se situa la doar 16,3 milioane de lei. "În ultima vreme s-a observat că jucătorii sunt mai reticenţi în prima parte a zilei pentru ca, după deschiderea NYSE, să intensifice de regulă ritmul speculaţiilor. Această situaţie s-a reflectat în scăderea drastică a lichidităţii pe produsele futures pe acţiuni, în vreme ce produsele externe cum sunt Dow Jones, aurul şi perechea euro/dolar, atrag volume în funcţie de ştirile şi mişcările de pe pieţele internaţionale şi îndeosebi din SUA", a mai declarat sursa citată, despre evoluţia lichidităţii din ultimele zile.

Pe segmentul futures cel mai lichid produs era Dow Jones cu 860 de contracte încheiate pe scadenţa iunie. Cotaţia indicelui se deprecia cu 58 puncte, la 12.994 puncte.

Pe segmentul mărfuri se observau 388 de contracte pe aur, pe scadenţa aprilie. Simbolul SIBGOLD pierdea 4,5 USD şi era estimat la 1659,4 dolari. Tot pe scadenţa aprilie se observau 55 de contracte de 10 uncii cu simbolul SIBGOLD_RON. Cotaţia metalului galben se ieftinea cu 4,3 dolari la 1655 USD.

Pe segmentul valutar euro pierdea 0,36% faţă de dolar şi era cotat la 1,32830 USD pe scadenţa iunie, numărul contractelor fiind de 201.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb