SIBEX Atmosfera de vacanţă se prelungeşte

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 iulie 2016

După ce luni rezultatul de pe piaţa Sibex a fost unul slab, nici prima jumătate din cea de-a doua zi a săptămânii nu a fost una mai bună din perspectiva lichidităţii comparativ cu ziua anterioară. Totuşi, redeschiderea pieţelor americane după ziua liberă de luni menţinea speranţele că activitatea speculatorilor va fi mai puternică măcar în partea secundă a zilei, când participanţii de la Sibex beneficiază "în direct" de informaţiile de peste ocean.

Conform datelor de la ora 17.45 se înregistrau doar 18 contracte cu o valoare de aproape 250.000 lei. Sub aspectul produselor tranzacţionate, piaţa ilustra o lipsă cvasi-totală de interes, derivatul pe indicele Dow Jones septembrie şi cel pe cursul euro/dolar pe scadenţele septembrie şi decembrie fiind singurele prezenţe active în statistica sesiunii.

Pe simbolul DEDJIA 15I (n.a. - scadenţa septembrie) se consemnau 7 contracte, iar cotaţia sa se deprecia cu 245 de puncte faţă de "start of day price" (18.023 de puncte), valorând 17.778 de puncte. Comparativ cu închiderea de luni cotaţia pierdea 93 de puncte.

Pentru derivatul pe cursul de schimb dintre euro şi dolar, se observau tot 7 contracte pe scadenţa septembrie şi 4 pe scadenţa decembrie. Cotaţia futures de la Sibiu a euro se situa, pentru toamna acestui an, la 1,1155 dolari, în scădere cu 0,5% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price) (1), calculat de ATHEXClear la 1,1207 USD. Raportat la închiderea din prima şedinţă a săptămânii, euro pierdea doar 0,04%. Pentru decembrie, cotaţia se situa la 1,1200 USD pentru o monedă unică, în minus cu 0,90% faţă de "start of day price" (1,1302 USD).

Derivatul pe aur a fost ignorat din nou de participanţi în prima parte a zilei. Nici pe ATS-ul Sibex nu se înregistraseră schimburi (2).

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

* Închiderea pieţei spot are loc la ora 18.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb