După ce primele două şedinţe ale lunii în curs au surprins în mod neplăcut aducând volume slabe, prima jumătate a sesiunii de joi a dat speranţe uşoare pentru un nivel mai ridicat de implicare a participanţilor. Volumul consemnat la ora 17.30 indica un rezultat peste ceea ce a oferit ziua anterioară, înregistrându-se 21 de contracte cu o valoare de 56.459 lei.
Derivatul pe preţul unciei de aur, pe scadenţa iunie, era cel mai tranzacţionat produs, cu un total de 18 contracte. După scăderea destul de consistentă de miercuri, uncia de aur a continuat să rămână în teritoriu negativ şi era cotată la 1226,7 dolari, cu 31,2 USD sub preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculat de ATHEXClear la 1257,9 USD. Comparativ cu nivelul de la închiderea sesiunii anterioare, preţul futures al aurului pierdea 20,3 dolari.
Se mai consemnau 2 contracte pe derivatul care urmăreşte raportul dintre euro/dolar pe scadenţa septembrie, cotaţia unei monede europene fiind estimată la 1,1020 USD, în scădere cu 0,35% faţă de "start of day price"[1] (1,1059 USD). În balanţă cu închiderea anterioară euro creştea însă cu 0,43%. Tot pe segmentul derivate valutare se înregistra un singur contract pe perechea euro/yen japonez, pe scadenţa iunie. Moneda unică europeană era cotată la 123,50 yeni, după o creştere de 0,31% faţă de referinţa de la deschidere (123,12 yeni).
Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45
[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.