SIBEX Cotaţia acţiunii Sibex se menţine la jumătate din valoarea nominală

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iulie 2014

După ce miercuri s-a consemnat cel mai bun volum de tranzacţionare din acest an pe piaţa spot, mai exact pe segmentul ATS, unde acţiunea PPLI s-a apreciat spectaculos, investitorii şi-au adus aminte în şedinţa de joi şi de acţiunea Sibex, care nu mai fusese tranzacţionată din data de 3 iulie anul curent. Astfel, la ora 17.15 se puteau observa 15000 de acţiuni SBX transferate pe piaţa la vedere dintr-o singură tranzacţie, realizată la un preţ de 0,5 lei/titlu, în staţionare. Acest preţ reprezintă jumătate din valoarea nominală a acţiunii bursei sibiene.

Pe segmentul derivatelor, penultima şedinţă a săptămânii a prezentat în linii mari aceleaşi caracteristici ca şi precedentele, fără lichiditatea să impresioneze. Prin urmare, numărul contractelor nu se remarca în mod deosebit. La ora 17.15 se înregistrau aproape 500 de contracte cu o valoare de aproape 8 milioane lei.

După peste şapte ore de la deschidere cele mai multe contracte se observau pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones, Mai exact, se înregistrau 400 de contracte pe scadenţa septembrie. După o evoluţie mixtă, indicele se afla la ora menţionată uşor pe "verde" acumulând 4 puncte, cotaţia estimată fiind de 17.031 de puncte. Nici pe piaţa americană evoluţia nu era clară, investitorii punând în balanţă rezultatele anunţate de unele companii cu datele care au indicat o scădere peste estimări a vânzărilor de locuinţe noi.

Pentru paritatea euro/dolar speculatorii au încheiat un număr de 62 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică evolua timid pe plus, câştigând doar 0,02% şi fiind estimată la o cotaţie de 1,34600 USD. Mult mai amplă era aprecierea monedei comune pentru scadenţa decembrie din anul curent, cotaţia estimată de speculatori situându-se la 1,34950 dolari, după o apreciere de 0,36%. Volumul era însă mic: doar 8 contracte.

Pe segmentul mărfurilor se puteau observa 12 contracte pe simbolul SIBGOLD pe scadenţa august. Preţul unciei scădea cu dolari 12,1 USD la o cotaţie de 1293,7 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb