SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones a coborât sub 17.000 de puncte la Sibex

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 septembrie 2014

După ce speculatorii futures s-au trezit din letargie în partea a doua a şedinţei de marţi, pe fondul influenţei din SUA, piaţa pare că a mai prins ceva viaţă, activitatea fiind menţinută la un nivel promiţător şi în prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămînii. La ora 17.35 se observau aproape 500 de contracte cu o valoare de 7,19 milioane de lei, speculastorii urmărind îndeaproape evoluţia de la NYSE care, de obicei, dinamizează tranzacţiile. Astfel, şansele de îmbunătăţire a lichidităţii erau destul de importante.

Pentru Dow Jones se observau 384 de contracte, iar vânzătorii speculau deprecierea Dow Jones care pierdea 56 de puncte, şi cobora sub pragul de 17.000 la, 16.973 de puncte. Şi în SUA, indicii reprezentativi se depreciau la NYSE, în condiţiile în care acţiunile din sectorul energetic pierdeau teren pentru a treia zi la rând.

În sectorul derivatelor pe mărfuri se specula pe contractul futures DEOIL_LSC, cu scadenţa în luna octombrie. Jucătorii pariau pe scăderea aurului negru, estimând o cotaţie de 91,71 USD/baril, cu 1,07% mai mică în raport cu valoarea de la închiderea şedinţei anterioare. Pe plan extern, barilul de petrol de tip Brent a coborât la cel mai redus nivel din aproape 17 luni iar cotaţia barilului West Texas Intermediate s-a depreciat de asemenea. Motivul principal al scăderii este temerea că încetinirea creşterii economice duce la un exces în ceea ce priveşte rezervele, concomitent cu o scădere a cererii.

Pe segmentul derivatelor valutare lichiditatea era una slabă, doar plasamentele pe evoluţia cursului euro/dolar detaşându-se de pluton. Jucătorii mizau pe scăderea monedei unice europene, aceasta înregistrând o pierdere de 0,18%, la 1,24400 USD, pe scadenţa decembrie. Numărul de contracte era numai 24.

Pe segmentul spot unde, până la ora 17.30, nu se înregistrase nicio tranzacţie.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.35.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb