SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones, în coborâre de la valoarea-record

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 noiembrie 2014

După două şedinţe consecutive în care volumul s-a apropiat de 900 de contracte/zi, dând speranţe că lichiditatea va creşte, speculatorii au acţionat prudent în primele ore ale şedinţei de la mijlocul săptămânii. Aceştia au aşteptat deschiderea bursei de la New-York şi publicarea ştirilor din SUA pentru a identifica posibilele oportunităţi sau pericole raportate la poziţiile deţinute pe piaţa sibiană. Momentul aşteptat a avut efect, în sensul detectării unei creşteri a volumului care, la ora 17.00, depăşea 400 contracte, intrând pe un teritoriu favorabil pentru a ajunge din nou cel puţin la nivelul din zilele anterioare. Valoarea tranzacţiilor trecea de puţin peste 7 milioane de lei.

Speculaţiile cu indicele Dow Jones erau singurele care atrăgeau cu adevărat jucătorii. Până la ora precizată, derivatul pe indicele american totaliza 383 de contracte pe scadenţa decembrie. După ce a evoluat mixt în prima parte a zilei, indicele american dădea semne că va suferi scăderi în partea secundă, conform semnalelor pe piaţa americană, unde se observau deprecieri de la recordurile istorice consemnate marţi, în condiţiile în care datele publicate au indicat o scădere a construcţiilor de noi locuinţe în luna anterioară. Investitorii aşteptau, de asemenea, publicarea minutelor de la ultima întâlnire de politică monetară a FED. La Sibex, DEDJIA_RON pierdea 37 de puncte, cotaţia estimată fiind de 17.662 de puncte, în coborâre de la recordul istoric stabilit la închiderea de marţi.

Pentru celelalte produse, speculatorii manifestau aceeaşi reticenţă pe care am observat-o în ultima perioadă, astfel că perechea euro/dolar totaliza doar 19 contracte, încheiate în contextul unei aprecieri de 0,25%, la 1,25860 USD.

Pentru derivatele pe preţul petrolului, rezultatul după primele şapte ore era şi mai slab: 6 contracte realizate. Cotaţia aurului negru urca la 74,44 dolari/baril, aprecierea fiind de 0,31%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb