SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones, în revenire

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 aprilie 2015

După ce ultima şedinţă a săptămânii trecute a fost, în contextul actual al pieţei derivatelor, una intensă, ziua de luni nu părea să continue pe aceeaşi direcţie. Prima jumătate a şedinţei a fost una slabă ca volum, în condiţiile în care participanţii tratau cu neîncredere revenirea pe plus a cotaţiei futures a Dow Jones, după deprecierea agresivă de vineri. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistra un total de numai 24 de contracte, cu o valoare echivalentă de 338.492 de lei. Se tranzacţionau doar trei produse, anume derivatul pe cursul euro/dolar cu scadenţa iunie, derivatul pe indicele Dow Jones, cu aceeaşi scadenţă şi derivatul pe cursul euro/yen japonez, tot pe termenul menţionat.

Pentru simbolul DEDJIA 15F se înregistrau 11 contracte, iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se situa la 17.925 de puncte. Evoluţia sa era una pozitivă, înregistrându-se un avans de 36 de puncte faţă de "start of day price"(1), estimat de grecii de la ATHEXClear la 17.889 de puncte. În comparaţie cu cotaţia consemnată la închiderea ultimei şedinţe a săptămânii trecute, DEDJIA 15C creştea generos, cu 294 de puncte. Numărul poziţiilor deschise pe derivatul pe Dow Jones pe scadenţa iunie era de 44. Şi pe piaţa americană se contura un start optimist de săptămână, după ce în intervalul 13-17.04 se înregistrase cea mai mare scădere din trei săptămâni pentru indicele Standard & Poor's 500. Sentimentul "verde" se înregistra în contextul deciziei Băncii Centrale a Chinei de a reduce rezervele minime obligatorii pentru creditori, dar şi după ce rezultatele Morgan Stanley au depăşit estimările.

Simbolul EUUSR 15F totaliza 12 contracte, iar moneda unică valora 1,0730 USD, depreciindu-se cu 0,91% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculat de ATHEXClear la 1,0829 dolari. Comparativ cu preţul de închidere anterior, euro pierdea 0,75%.

Perechea euro/yen era testată printr-un singur contract, moneda unică fiind estimată la 128,5 yeni.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb