SIBEX Cotaţia futures a euro a scăzut sub pragul de 1,3 dolari, pe fondul politicii BCE

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 septembrie 2014

Interesul pentru speculaţiile cu derivate a fost unul foarte redus în primele ore ale şedinţei de joi. Apoi, după prânz, speculatorii şi-au făcut încet-încet simţită prezenţa, pentru ca deschiderea NYSE să confirme un ritm mai bun de tranzacţionare. Conform datelor înregistrate după mai bine de jumătate de şedinţă, se consemnau 639 de contracte. Valoarea tranzacţiilor era de 9,57 milioane de lei.

Pentru a doua zi la rând, cumpărătorii de contracte futures pe Dow Jones se aflau în faţa unor câştiguri, preţul futures al indicelui menţinându-şi direcţia pozitivă, după ce a atins un nou nivel record de 17.150 de puncte. Numărul de contracte încheiate pe simbolul DEDJIA_RON septembrie era de 371, iar cotaţia câştiga 60 puncte, valorând 17.133 de puncte. La bursa din New-York se înregistrau creşteri ale indicilor reprezentativi, sub influenţa politicii monetare de pe bătrânul continent, unde BCE a redus în mod neaşteptat rata de dobândă, la un record de 0,05% introducând totodată noi măsuri de stimulare. Aceste decizii au dus şi la scăderea cotaţiei euro pe pieţele externe sub pragul de 1,3 USD pentru prima dată din iulie 2013. Direcţia monedei comune a fost una similară şi la Sibex, unde se observau 174 de contracte euro/dolar pe scadenţa septembrie şi o cotaţie de 1,29740 USD, în minus cu 1,23% faţă de închiderea anterioară. Euro scădea cu 1,29% şi pentru scadenţa decembrie, la 1,29800 USD, pe un volum mai mic, de numai 14 contracte.

Pe segmentul mărfurilor se mai specula preţul futures al petrolului, prin simbolul DEOIL_LSC octombrie. Numărul contractelor realizate era de 54, iar bariul era estimat la 95,03 USD, în scădere cu 0,28%.

Derivatul pe acţiunile Deutsche Bank nu a lipsit din peisajul zilei, dar volumul de la ora 18.00 era modest: 6 contracte. Cotaţia futures a unei acţiuni continua să crească, ajungând la 27,20 euro.

Sesiunea a dus şi tranzacţii pe piaţa spot unde s-au observat trei pachete de câte 50.000 acţiuni Sibex, încheiate la un preţ de cotare de 0,5 lei/titlu, în staţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 18.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb