Sibex dă un nou termen pentru lansarea pieţei spot

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 iulie 2009

Teodor Ancuţa: Patru emitenţi nelistaţi la BVB vor să fie tranzacţionaţi în premieră la Sibiu

Bursa din Sibiu ar putea da drumul pieţei spot (la vedere) în septembrie, a declarat, ieri, pentru ziarul Bursa, Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, după ce englezii de la "Trayport Ltd", societatea care implementează platforma de tranzacţionare "Global Vision", îşi vor da consimţământul final.

"Englezii au venit la noi joia trecută şi ne-au anunţat că platforma pentru piaţa spot ar putea deveni operaţională în aproximativ două luni de zile", a spus domnul Ancuţa. Potrivit domniei sale, englezii nu ar dori să îşi dea acordul până când ultimele detalii ale platformei nu vor fi puse la punct, aceasta urmând să fie vândută, ulterior, şi altor burse interesate.

Domnul Ancuţa ne-a mai spus că administratorii Sibex doresc ca platforma de tranzacţionare să fie lansată până în luna august, altfel vor fi aplicate o serie de măsuri de penalizare a conducerii Sibex, care vizează, în mare, tăierea salariilor.

"Noi am rezolvat acele probleme care ţineau de noi. Mai aşteptăm de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare autorizaţia de funcţionare pentru Depozitarul de la Sibiu", ne-a mai preşedintele Sibex.

Bursa din Sibiu va plăti aproximativ 100.000 de euro pentru platforma de tranzacţionare, pe care au închiriat-o pentru o perioadă de cinci ani de zile.

"Platforma este foarte complexă, vom putea tranzacţiona şi în lei şi în valute, englezii nu vor să îi dea drumul până nu va fi perfectă", a precizat domnul Ancuţa.

Domnia sa ne-a mai spus că patru emitenţi şi-au exprimat, până acum, intenţia să fie tranzacţionaţi pe piaţa spot a Bursei din Sibiu. Aceştia sunt necesari pentru ca Sibex să obţină autorizarea de la CNVM.

"Cei patru emitenţi nu sunt listati la Bursa de Valori Bucureşti. Când ne ducem la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare cu dosarul de autorizare, trebuie să le prezentăm şi emitenţii doritori să se listeze la noi", a explicat domnul Ancuţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb