SIBEX Derivatul pe Dow Jones, cel mai tranzacţionat produs al săptămânii trecute

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 februarie 2017

Pe piaţa futures de la Sibiu, a doua săptămână din februarie a adus aproape 300 de contracte, volumul înregistrând o tendinţă de creştere, în contextul în care derivatul pe Dow Jones a revenit în atenţia participanţilor.

În ultima şedinţă a săptămânii (n.r. - vineri 10.02) au fost încheiate 43 de contracte futures cu o valoare de 842.455 lei. Din acest total, cea mai mare parte a fost generată de derivatul pe indicele Dow Jones, care a fost tranzacţionat pe scadenţele martie (DEDJIA 17C) şi iunie (DEDJIA 17F). DEDJIA 17C a totalizat 30 de contracte, încheiate pe fondul menţinerii direcţiei pozitive, cotaţia încheind sesiunea cu un plus de 8 puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare(1) la 20.221 de puncte. Comparativ cu închiderea de joi, cotaţia a crescut cu 75 de puncte. Pentru scadenţa iunie, DEDJIA 17F a atras 10 contracte şi a închis ziua la o cotaţie de 20.152 de puncte, în minus cu 163 de puncte faţă de "start of day price", dar în urcare cu 64 de puncte faţă de închiderea de joi.

De optimismul de pe piaţa americană a beneficiat şi dolarul, situaţie reflectată de creşterea acestuia faţă de euro şi lira sterlină. La Sibex, moneda unică a fost cotată la 1,0680 USD iar moneda britanică la 1,2487 USD, cotaţii în scădere raportat atât la "start of day price" cât şi la închiderea anterioară.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb