La Sibex, cotaţiile futures evoluau mixt după prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii. Speculatorii erau destul de bine conectaţi la evoluţia pieţei, continuând ritmul bun din ziua precedentă. Acesta se datora însă în mare măsură derivatului pe indicele Dow Jones. Datatele de la ora 16.45 indicau o valoare a tranzacţiilor de peste 20 milioane de lei şi un volum ce depăşea 1500 de contracte. Dintre acestea, circa 26% erau reprezentate de închiderile de la scadenţa decembrie pe contractul DEOIL_LSC, pentru care Casa Română de Compensaţie a lichidat, la debutul şedinţei, poziţiile rămase deschise după şedinţa de marţi.
La capitolul atractivitate nu s-au consemnat surprize, niciun produs nereuşit să "spargă" fortăreaţa Dow Jones. După şapte ore de la deschidere, simbolul în cauză domina solitar piaţa, cu aproape 900 contracte. Evoluţia sa a fost una mixtă. După o deschidere pe plus şi un maxim de 15.961 puncte atins în prima oră de tranzacţionare, cotaţia a început să piardă teren. Ea s-a menţinut pe plus până după prânz, pentru ca apoi, în jurul orei 12.45 să intre în teritoriu negativ. Scăderile nu s-au menţinut nici ele mult timp, cotaţia redevenind "verde". Creşterile nu aveau însă putere, fiind reduse ca amplitudine, astfel că era încă deschisă orice posibilitate de evoluţie. La ora 16.45 se observa o creştere de numai un punct şi o cotaţie de 15.928 puncte. Pe piaţa futures din SUA variaţiile au fost modeste, înainte ca FED să dea publicităţii minutele ultimei şedinţe de politică monetară. Investitorii aşteptau, totodată, date despre vânzările de retail şi de case la mâna a doua. La NYSE, începutul şedinţei a fost unul moderat optimist după ce raportul privind vânzările de retail a indicat că acestea au crescut peste estimări în octombrie.
Speculatorii interesaţi de cursul euro/dolar nu s-au înghesuit pe piaţă. Cei care au fost totuşi activi au avut parte de variaţii în ambele sensuri ale monedei comune. La ora 16.45 euro scădea uşor faţă de dolar cu 0,03% pe scadenţa decembrie şi era estimat la 1,35410 USD. Speculaţii timide se observau şi pe perechea euro/yen japonez, numărul contractelor fiind de numai 11 pe scadenţa de luna viitoare. Moneda unică se deprecia şi faţă de cea din ţara soarelui răsare, dar cu 0,37%, la 135,1 yeni.
Sectorul derivate pe mărfuri nu i-a atras pe jucători în prima parte a zilei. Pentru derivatul pe petrol, scadenţa ianuarie 2014 a devenit cel mai apropiat termen, iar jucătorii au luat pulsul pieţei, încheind 51 de contrate. Preţul unui baril era estimat la 93,64 USD, în scădere cu 0,20%. Nici pentru aur lucrurile nu stăteau diferit ca lichiditate. Volumul era de 40 contracte SIBGOLD şi 32 contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa decembrie, iar uncia pierdea câte 16,3 şi 14,5 USD, valorând 1257,5, respectiv 1258,5 dolari.