SIBEX Dow Jones rămâne setat pe creştere

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 februarie 2017

După şedinţa de marţi în care singurul produs tranzacţionat a fost derivatul pe Dow Jones, scenariul nu părea să se repete şi miercuri când după jumătate de zi, alături de acesta se tranzacţiona şi derivatul pe aur. La ora 17.00, operatorul de piaţă din Sibiu "se lăuda" cu 30 de contracte cu o valoare de aproape jumătate de milion de lei.

Cel mai productiv produs era derivatul pe Dow Jones cu 22 de contracte. Acestea erau distribuite pe scadenţele martie şi iunie. Pentru ambele termene, ATHEXClear a stabilit preţuri de referinţă ridicate, anticipând atingerea unor noi recorduri. Astfel pentru martie, "start of day price"[1] a fost setat la 20.540 de puncte iar pentru iunie la 20.643 de puncte. DEDJIA 17C (scadenţa martie) pierdea după şapte ore doar 31 de puncte faţă de referinţa precizată, fiind cotat la 20.509 puncte, un nou record. Raportat la închiderea de marţi, preţul futures al indicelui creştea cu 72 de puncte. Numărul contractelor era de 11. Pentru scadenţa iunie, DEDJIA 17F totaliza la jumătatea zilei 8 contracte iar cotaţia sa pierdea 204 puncte faţă de "start of day price", dar creştea cu 46 de puncte faţă de închiderea de marţi, ajungând şi el la un nou maxim.

După ce a fost ignorat complet marţi, aurul a revenit în scenă cu 7 contracte pe scadenţa februarie. Uncia era cotată la 1224 de dolari, după o scădere de 6,3 dolari faţă de "start of day price" (1230,3 USD).

În statistică se mai regăsea un contract pe derivatul care urmăreşte acţiunile Facebook, scadenţa martie. O acţiune era estimată la 133,5 USD, după o depreciere de 0,45% faţă de "start of day price" (134,10 USD).

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb